Annette Bevelander aan het bakken met haar kinderen Noah en Kira en oppaskindje Romy.
Annette Bevelander aan het bakken met haar kinderen Noah en Kira en oppaskindje Romy. Foto: Coby Weijers

‘Koekjes kopen we nooit meer, we bakken ze altijd zelf’

Door: Britta Janssen Algemeen

RILLAND - “Túúrlijk!” kijkt Annette Bevelander uit Rilland naar het populaire televisieprogramma Heel Holland Bakt. Maar meedoen...dat durft ze niet. Terwijl ze graag en veel bakt én er vol passie over vertelt. “Ik ben aan mijn derde oven in dertien jaar bezig”, licht ze de bakfrequentie in huize Bevelander lachend toe.

Want Annette is niet de enige die de oven gebruikt. Haar zoon Noah (12) en dochter Kira (10) bakken ook al jaren (!) zelfstandig koekjes. “We kopen ze nooit meer in de winkel, maar maken ze altijd zelf”, vertelt Annette. “Omdat je dan precies weet wat je eet en het is leuk om steeds een nieuw recept uit te proberen. Pinterest is mijn beste vriend. Ik sla alle leuke receptjes op.”

Kikkererwtenvocht

Sinds kort eten ze in huize Bevelander veganistisch en dat opent een nieuwe wereld voor Annette. “Ik heb bokkenpoten gemaakt met kikkererwtenvocht. Daarvan had ik tot dit weekeinde nog nooit gehoord. Met suiker erbij vervangt het opgeklopt eiwit. De bokkenpoten waren hartstikke lekker.”

Oproep

De drie bakfanaten laten anderen, zoals familie, vrienden en buren, graag meegenieten van hun creaties. “Pas heb ik spekkoek gemaakt en dat bracht ik toen rond bij Indische mensen in het dorp.” Op hun beurt schieten anderen Annette en haar kinderen te hulp als dat nodig is. “Toen bij het bakken een keer de poedersuiker op was, zette ik een oproep online en binnen vijf minuten stonden de overburen met een bus voor de deur. Toen heb ik daarna natuurlijk een stukje baksel gebracht als dank, haha.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief