Simone van der Griend uit Kapelle.
Simone van der Griend uit Kapelle. Foto: Privébezit

‘Miss Baktaart’ maakt eetbare kunst

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE - Met ‘Miss Baktaart’ specialiseert Simone van der Griend uit Kapelle zich al zes jaar in het maken van eetbare kunstwerken.

Naast taarten bakt ze cupcakes en tal van andere lekkernijen voor speciale gelegenheden. Ze vindt het leuk om hierbij veel te variëren en niet alleen voor de klassieke versies te gaan.

Eer

“Ik ben tien jaar geleden begonnen, na een workshop. Ik heb mezelf heel wat aangeleerd en cursussen gedaan om te leren hoe je strak moet afsmeren en bloemen maakt. Tussen mijn eerste taarten en die van nu zit veel verschil.” Simone maakt onder meer graag bruidstaarten. “Ik vind het een eer als een bruidspaar mij hiervoor vraagt. Fondanttaarten voor verjaardagen maak ik ook graag. Het kan mij niet gek genoeg zijn.” 

Steampunk-stijl

Eén bruidstaart is haar extra bijgebleven. “Het moest een taart zijn in steampunk-stijl en ik was de eerste die enthousiast reageerde op deze vraag van het bruidspaar. Het is een ontzettend mooie taart geworden: zwart met zilver en rood. Ontzettend tof dat ik die taart mocht maken.” Miss Baktaart heeft een eigen stijl en houdt van variatie. “Dat zie je terug op mijn sociale media. Ik vind het leuk om het hele proces te laten zien en ook wat er niet goed gaat, zoals wanneer ik een ei laat vallen.” 

Simone laat zich inspireren door Pinterest en volgt Amerikaanse taartenbaksters. “Daar lopen ze iets vooruit.” Het decoreren vindt ze het leukst. “Dan komt alles bij elkaar en het eindresultaat geeft me veel voldoening. Zeker als je de stralende gezichtjes ziet van de kinderen die hun taart komen ophalen.”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief