Wendy van Iperen van Bonnie Mode pakt een pas-tas in.
Wendy van Iperen van Bonnie Mode pakt een pas-tas in. Foto: Privébezit

Bonnie Mode gaat naar klanten toe met pas-tas

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE - Winkeliers mogen sinds woensdag een afhaalpunt voor hun zaak hebben, maar Wendy van Iperen bedacht al eerder een originele oplossing om klanten te bedienen. Nu haar winkel Bonnie Mode in Kapelle dicht is, bezorgt ze de ‘pas-tas’.

Klanten kunnen telefonisch hun wensen doorgeven en Wendy vult dan een tas met kleding en bezorgt die in de gemeente Kapelle bij mensen thuis. Ze hebben dan de tijd om te passen en de volgende dag haalt Wendy de tas weer op. 

Dorp

“Het loopt goed”, vertelt ze. “In een dorp kan zoiets nog. Een pas-tas meegeven doen we al langer. Niet iedereen is in de gelegenheid om naar de winkel te komen. De pas-tas breng ik nu ook aan huis. Zo houd ik toch contact met mijn klanten en ik krijg er leuke reacties op. Soms bellen mensen en zeggen: je kent mijn smaak en figuur, kom maar met een leuk setje. En als ik iemand niet ken, vraag ik de maat en wat ze zoeken en stop ik bijvoorbeeld wat shirtjes in de tas, met een paar broeken en bijpassende vestjes erbij.” 

Feestkleding

Op deze klantvriendelijke manier kan Wendy toch verkopen. “Normaal gesproken zou ik nu al het grootste gedeelte van de wintercollectie kwijt zijn, maar zover ben ik nu nog niet.” Met vertrouwen in de toekomst is ze al wel volop bezig met nieuwe inkopen. “Ik bestel nog geen feestkleding, want daar is nu weinig vraag naar, aangezien er geen feesten zijn. Gelukkig kun je met de inkoop snel schakelen. Zodra er weer wel behoefte aan is, heb je het zo besteld.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief