Kapels paar Karina Zuidweg en Joop Mailuhu doet van alles voor medemens
<p>Voor Karina Zuidweg en Joop Mailuhu is vrijwilligerswerk doen de gewoonste zaak van de wereld.</p>

Voor Karina Zuidweg en Joop Mailuhu is vrijwilligerswerk doen de gewoonste zaak van de wereld.

(Foto: Coby Weijers)

Kapels paar Karina Zuidweg en Joop Mailuhu doet van alles voor medemens

KAPELLE - Woensdag (17 februari) is het ‘Doe Vriendelijk-dag’. Voor wie nog inspiratie nodig heeft... Iets voor een ander doen, zit bij het Kapelse echtpaar Karina Zuidweg en Joop Mailuhu in de genen. 


Voor familie zorgen, buurtgenoten helpen, ze doen het al jaren. En met veel liefde en plezier. “Mensen vragen vaak wat ze terug kunnen geven”, vertelt Karina. “Geef me maar een glimlach, zeg ik dan.”

Muziek-memory

Jarenlang reed het paar op en neer van Almere naar Kapelle om voor Karina’s ouders te zorgen. “Vijf jaar geleden is mijn moeder overleden”, vertelt Karina. “Zo’n drie jaar geleden besloten we naar Kapelle te verhuizen, om beter voor mijn vader te kunnen zorgen.” Al gauw hielpen ze meer mensen. Zo rijdt Joop inwoners van Wemeldinge naar de dagbesteding in Kapelle en helpt bij muziek-memory, waarbij mensen met dementie herinneringen ophalen met muziek. 

Bezoek

Het stel bezoekt vanuit ‘Sociaal Bezoek’ van Cederhof Welzijn mensen in de buurt die graag gezelschap hebben en Karina neemt regelmatig mensen mee voor een toertje of om samen boodschappen te doen. Corona beperkt de mogelijkheden, maar ze hopen alles snel weer op te pakken. “Als ze in Wemeldinge Joops stem al horen, roepen ze ‘Jaaaaaaaa, die is van ons!’”, illustreert Karina de waardering voor hun inzet. “Ik ga ook met een dame boodschappen doen in Hansweert, waar ze vandaan komt. Als ze dan bekenden ziet, kan ze gezellig een praatje maken. Dat is toch mooi? De mensen zijn je heel dankbaar voor je hulp. We doen dit graag, want we vinden het ook fijn als er later iemand naar ons omkijkt.” 

Kijk voor vrijwilligerswerk op www.vrijwilligerskapelle.nl.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;