Wethouder Jon Herselman (r), directeur Hans Moors van bouwbedrijf Vaessen en de mascotte zijn blij dat de bouw kan beginnen.
Wethouder Jon Herselman (r), directeur Hans Moors van bouwbedrijf Vaessen en de mascotte zijn blij dat de bouw kan beginnen. (Foto: Coby Weijers)

Honderd palen per week geheid voor sportcentrum

KAPELLE - Om de start van de bouw van het nieuwe sportcentrum aan de Vroonlandseweg in Kapelle te vieren, mocht de Kapelse wethouder Jon Herselman donderdag symbolisch de eerste paal de grond in slaan. Alleen kwam de paal te laat...


“Het vervoeren van de paal naar de bouwlocatie liep helaas vertraging op”, blikt Herselman terug op donderdagmorgen. “Daarom heb ik uiteindelijk de betonopzetter, een verlengstuk van een heimachine, in de grond geslagen.” De wethouder geeft lachend toe dat het aan zijn starthandeling weinig veranderde. “Ik moest nog steeds op een knopje drukken.” 

Rondgang

Desalniettemin spreekt hij van een memorabel moment, omdat de realisatie van het nieuwe sportcomplex het grootste project ooit uit de geschiedenis van de gemeente is. “Daarom is het jammer dat we het door de coronamaatregelen niet uitgebreider konden vieren. Misschien kunnen we in de zomer, als er meer te zien is, een rondgang doen over de bouwlocatie. Ik ga ervanuit dat er dan meer ruimte is voor iets feestelijks.”

Driehonderd

Afgelopen najaar zijn de voorbereidingen voor de bouw begonnen, met de sloop van het buitenbad. Nu vindt het heiwerk plaats. “ Er moeten driehonderd palen de grond in. Ze doen er honderd per week, dus dat duurt drie weken.” Tot de zomervakantie wordt er voornamelijk gewerkt aan de betonnen fundering en het zwembassin. 

Als alles volgens planning verloopt, kan het nieuwe sportcomplex in april volgend jaar in gebruik genomen worden. De nieuwe sporthal is dan iets groter (44,2 x 28 meter) dan de oude (42 x 22 meter). De plafondhoogte blijft zeven meter. De zaal kan worden opgedeeld in drie delen. Voor toeschouwers is een tribune met tweehonderd zitplaatsen die kan worden uitgebreid met een verrijdbare tribune met tweehonderd extra zitplaatsen.

Zwembad

Het huidige zwembad beschikt over een wedstrijdbad met vijf banen en een ondiep instructiebassin van 12,5 x 10 meter. Straks zijn er zes banen en heeft het bad een beweegbare bodem, waardoor het voor verschillende sporten en lessen bruikbaar is.
Door het opnemen van sportzaal Molenvate in het nieuwbouwplan ontstaat er één nieuw sportcentrum dat volgens de gemeente aan de huidige eisen voldoet en de gebruiksmogelijkheden vergroot. Door Molenvate op te nemen in het sportcomplex en de huidige locatie te sluiten, kan toekomstige renovatie en verder onderhoud van het sportgebouw Molenvate achterwege blijven, aldus de gemeente. ‘Ook spaart het geld uit op de exploitatiekosten.’

Nieuwe naam

De naam ‘Groene Woud’ komt meerdere keren voor in de gemeente. Het sportcentrum, de voetbalvelden en een straat heten zo. “Dat kan verwarrend zijn en daarom zijn we op zoek naar een nieuwe naam voor het nieuwe sportcentrum.” Inwoners die een suggestie willen doen kunnen hun ideeën tot 22 maart insturen via www.kapelle.nl/sportcentrum.


 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>