<p>De Krabbendijkse zusjes Fay en Emmie tussen de knuffels die ze hebben ingezameld.</p>

De Krabbendijkse zusjes Fay en Emmie tussen de knuffels die ze hebben ingezameld.

Fay en Emmie zamelen knuffels in voor ouderen Ter Weel

KRABBENDIJKE – De zusjes Fay (10) en Emmie (8) hebben vorige week bijna honderd knuffels overhandigd aan de bewoners van zorgcentrum Ter Weel in Krabbendijke. Na een inzamelingsactie op Facebook hebben de meiden de knuffels gewassen, gedroogd en ingepakt om ouderen in coronatijd een hart onder de riem te steken. Het is niet de eerste actie die de Krabbendijkse meiden ondernemen. Eerder maakten ze tekeningen die ze in brievenbussen stopten en zamelden ze geld in voor het goede doel.


Fay vertelt dat zij op het idee van de knuffelactie kwam, nadat ze een filmpje had gezien met een soortgelijk initiatief. “Ik had dat filmpje eigenlijk al heel lang geleden gezien, maar toen mijn zusje het ook zat te kijken dacht ik dat het wel een heel goed moment was om het nu ook te doen. Door corona zijn veel oudere mensen eenzaam en we willen door deze actie die eenzaamheid wegnemen.”

Missen

Tussen de knuffels zitten ook knuffels van de meiden zelf. “Met de knuffels die ik heb weggegeven deed ik toch niks meer”, laat Emmie weten. Haar zus vond het iets moeilijker om er afstand van te doen. “Ik vond het in het begin wel jammer, maar ik wist dat het voor het goede doel was.” Volgens Emmie was het niet moeilijk om de knuffels in te zamelen. “We kregen heel snel reacties van klasgenootjes die wel een knuffel konden missen. En toen het in de groepsapp van school kwam, hadden we al snel twee grote vuilniszakken helemaal vol. We moesten ze samen tillen, omdat ze zo zwaar waren. Naast kinderen van school hebben we ook van kinderen uit de buurt knuffels gekregen.” “Het was van alles wat”, vult Fay haar zusje aan. “Sommige knuffels waren heel groot en sommige waren heel klein. We hadden knuffels in allerlei kleuren en van verschillende dieren.”

Koningin

Het was volgens de zussen nog best een klus om alle knuffels gewassen te krijgen. “We hebben ze op de verwarming gelegd om te drogen en steeds omgedraaid. Toen hebben we ze naar de dagbesteding bij Ter Weel gebracht en de mensen daar gaan ze uitdelen. Twee knuffels hebben we zelf gegeven via de ramen. Eén aan Kees, want die is schilder en die kent onze vader. Hij was helemaal enthousiast en heeft de knuffel op zijn rollator gezet. De andere hebben we aan een mevrouw gegeven die we ook kennen, want die zwaait altijd naar ons als een koningin en ze zit in een rolstoel en ze heeft een bril en een boblijn. Zij was ook heel blij met de knuffel.” De meiden zijn nog niet van plan om stil te zitten. “Na corona gaan we bij de mensen in Ter Weel op bezoek. We doen wel vaker acties en vinden dat eigenlijk meer kinderen dat zouden moeten doen. We willen ook nog graag een actie doen voor Stichting DierenLot. We willen dan geld op halen met onze hondenuitlaatservice ‘De hondenpoot’, want we vinden dieren net zo belangrijk als mensen.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;