<p>Bram Vervenne uit Wemeldinge is al lekker aan het moestuinieren.</p>

Bram Vervenne uit Wemeldinge is al lekker aan het moestuinieren.

(Foto: Coby Weijers)

‘Voor de grond is het goed dat het lekker gevroren heeft’

WEMELDINGE - Bram Vervenne (75) is met dit zachte weer al lekker aan het rondscharrelen in zijn moestuin in Wemeldinge. “Ik maak de tuin klaar om te zaaien door bijvoorbeeld onkruid weg te halen”, vertelt de man die al tientallen jaren een moestuin heeft. “En nog steeds met véél plezier.”

Vervenne gebruikt geen bestrijdingsmiddelen tegen onkruid, vertelt hij. “Ik schoffel het allemaal weg. Alles doe ik met de hand. Ik kweek de groenten en het fruit zo natuurlijk mogelijk.” De recente grote temperatuurswisselingen kan de moestuin volgens Vervenne wel hebben. “Voor de grond is het goed dat het lekker gevroren heeft, tegen het ongedierte bijvoorbeeld.”

Vergeten


De krasse Wemeldingenaar is fan van moestuinieren, omdat je lekker buiten en in beweging bent en vanwege de sociale contacten. “We hebben hier tien kavels van zo’n tweehonderd vierkante meter, die we huren van de gemeente. Voor het eerst is er nu een dame bij. Hartstikke gezellig!”

Wat Vervenne allemaal verbouwt, is te veel om op te noemen. Zo heeft hij fruitbomen, verschillende slasoorten, boerenkool, bessen, wortels, aardbeien en aardappelen op zijn landje staan. “Ik ben een liefhebber van vergeten groenten. Pastinaak vind ik fantastisch, vanwege de zoete smaak. Pas hebben mijn vrouw Ineke en ik nog heerlijke schorsenerensoep gemaakt. Gewoon uit eigen tuin. Dat is toch leuk?”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;