<p>Archiefbeeld van een optreden van Yentl Schieman bij basisschool De Voorhoute in Kruiningen.</p>

Archiefbeeld van een optreden van Yentl Schieman bij basisschool De Voorhoute in Kruiningen.

(Archieffoto Coby Weijers)

Weer Annie M.G. Schmidtprijs voor Yentl en de Boer

KRUININGEN - Het cabaretduo Yentl en de Boer heeft de Annie M.G. Schmidtprijs 2020 gewonnen. Deze onderscheiding voor het beste theaterlied van het jaar ging in 2014 ook al het duo, van wie Yentl Schieman afkomstig is uit Kruiningen. Nu wonnen ze met hun lied ‘Het is begonnen’.


De Annie M.G. Schmidtprijs is een Nederlandse onderscheiding voor het beste theaterlied dat in het voorgaande jaar is uitgevoerd in een Nederlands theater. 

Yentl Schieman vormt samen met Christine de Boer een muzikaal-absurdistische cabaretduo, zoals ze het zelf noemen. Ze hebben onder meer getoerd met hun voorstelling ‘De meisjes’ en voor hun lied ‘Ik heb een man gekend’ uit deze voorstelling ontvingen ze de Annie M.G. Schmidtprijs 2014.

Verder stonden ze bijvoorbeeld met hun show ‘De snoepwinkel is gesloten’ in de Nederlandse theaters. Ze trokken met hun lievelings­muzikanten langs zomer­festivals en (openlucht)­theater en speelden voor het eerst in een uitverkocht Paradiso.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;