Lente op Hof Keizersweel, babykameel Zazou geniet van de zon
<p>Kameeltje Zazou is nog maar pas geboren.</p>

Kameeltje Zazou is nog maar pas geboren.

(Foto: Britta Janssen)

Lente op Hof Keizersweel, babykameel Zazou geniet van de zon

WEMELDINGE - Stap je het erf op bij Hof Keizersweel in Wemeldinge, dan word je meteen verwelkomd door een nestje zwanen. En met alleen al meer dan dertig soorten kippen en bijvoorbeeld nog wallaby’s, emoes, struisvogels, nandoes, kamelen, paarden, honden en een keur aan vogels erbij is het nooit stil bij Peter de Vos, Penney van der Borgt (foto voorpagina) en hun vijf kinderen.


Veel van hun ‘huisdieren’, zoals de opvallende witte wallaby’s - kleine kangoeroes - zijn vanaf de weg te zien. Er lopen dan ook regelmatig nieuwsgierige passanten het terrein van de familie op. “Ik krijg ook berichtjes van mensen als ze de kleine zwaantjes bij de weg zien lopen, dus de buurt is heel betrokken”, vertelt Penney. Gasten over de vloer zijn ze wel gewend, want ze organiseren al jaren kinderfeestjes en workshops. Zolang het ongecompliceerd blijft, vinden ze het gezellig.

Peter de Vos, die al zijn hele leven op Hof Keizersweel woont, vindt bijzondere dieren leuk, Penny vindt Peter leuk, zoals ze lachend vertelt, en zo hebben ze de afgelopen jaren een boerderij met een kleurrijke beestenboel opgezet. Het begon ooit met kippen, maar waar het eindigt? “Het stopt nooit”, zegt Peter. “Al is het weiland op den duur wel een keer vol”, lacht Penney. “Ik wilde vroeger altijd graag schaapjes, maar die hebben we dan net niet”, vertelt ze. “We hebben wel vijf schaapjes van kinderen”, grinnikt Peter. Hun kroost - Puk, Pol, Pier, Pip en Peet - varieert in leeftijd van tweeëntwintig tot elf jaar.

Pakistan

Met allebei nog een baan ernaast - hij als zzp’er, zij in de zorg - noemen ze het dierenhouden een hobby. Dat is voornamelijk de passie van Peter, waarbij hun oudste zoon Pol in zijn voetsporen begint te treden. Penney is van de creatieve kant. Zij bedenkt en regelt alle feestjes en workshops. Haar vader Gerard van der Borgt assisteert als ‘vrijwilliger’, door bijvoorbeeld hout te bewerken voor kinderfeestjes. “Dan zaag ik spiegels, cupcakes of paardenhoofden op maat, zodat kinderen die kunnen schilderen”, legt de 72-jarige ‘handyman’ uit Hansweert uit. Een overdekte plek op het erf is hiervoor omgedoopt tot ‘Opa’s werkplaats’. Met zoveel mogelijk gerecycled hout maakt Gerard van alles voor de boerderij, zoals kippenhokken. Die kan Peter goed gebruiken, als eigenaar van zo’n tweehonderd kippen. Daar zijn de fazanten en hoenen nog niet bij gerekend. Peter legt zich de laatste tijd meer toe op het fokken van exclusievere kippensoorten. Daarvoor rijdt hij met plezier naar Groningen. Aan de andere kant heeft hij tot in Pakistan klanten die graag sierkippen bij hem kopen. “Zo kan ik mijn hobby mooi bekostigen.”

Vakantieadres

Met al die dieren - samen met Pol is Peter drie kwartier bezig om ze allemaal te voeren - kan het gezin niet zomaar op vakantie gaan, maar daar zitten ze niet mee. “Nu Pol veel meehelpt, kunnen we makkelijker weg, maar daaraan denken we niet vaak”, vertelt Penney. “We wonen op ons vakantieadres.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;