Jeanne en Emma met de vrolijke paasgroeten.
Jeanne en Emma met de vrolijke paasgroeten.

Waarde viert een vrolijk Pasen!

Door: Britta Janssen Algemeen

WAARDE - Wie in Waarde woont, wordt niet zomaar vergeten. Jeanne, Emma, Rayhana, Rosahlynn en Carmen gingen woensdag, met nog meer kinderen en ook volwassenen, op pad om maar liefst honderdtwintig lentegroeten te bezorgen in hun dorp. Zij verrasten oudere en alleenstaande inwoners van Waarde met een vrolijk versierd bloemetje.

Deze voorjaarsactie is een initiatief van Sociaal Team Waarde, in samenwerking met de gemeente Reimerswaal. “We hebben honderdtwintig blauwe druifjes uitgedeeld”, vertelt Willeke van Gelder van het sociaal team. “De kinderen van de basisschool en ook de kleintjes van de kinderopvang hier in Waarde hebben kaartjes versierd.” Er staat een persoonlijke groet op de kaartjes van burgemeester José van Egmond en de boodschap ‘Pasen: Feest van hoop en nieuw leven!’

Vanuit dorpshuis Meerwaarde maakten de bezorgers van de lentegroeten een ronde door het dorp. “Vanuit het oogpunt van privacy kan de gemeente niet zeggen waar er alleenstaanden en 65-plussers wonen, maar door het kerkelijk leven ken ik hier heel wat mensen.” Met hulp van mede-dorpsbewoners is een lijst met ontvangers opgesteld. Er zijn al vaker attenties uitgedeeld en dat valt in goede aarde, merkt Van Gelder. “Vorige keer gingen we het dorp door met kerstwensen. Nou, de kindjes kwamen terug met snoepgoed en centjes als dank. Zeker in deze coronatijd zitten sommige mensen vaker alleen thuis. Dan is het leuk om verrast te worden.”

Ook Rayhana, Rosahlynn en Carmen helpen mee.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief