De Oegandese kinderen in hun nieuwe shirts.
De Oegandese kinderen in hun nieuwe shirts.

Basisschool De Linge doneert shirts aan Oeganese kinderen

Door: Britta Janssen Algemeen

BIEZELINGE - Basisschool De Linge in Biezelinge heeft via Stichting De Figurant t-shirts geschonken aan kinderen in Oeganda.

“In het centrum van Soroti in Oeganda spelen nu blije, trotse kinderen in hun rode shirt van De Linge”, laat Goesenaar Theo van Teijlingen van Stichting de Figurant weten. Directeur Ellemijn van Waveren van De Linge had hem gevraagd naar een mooie bestemming voor een partij oude schoolshirts. Zijn zus Els van Teijlingen, leidster van het Amecet kinderopvangwerk in Oeganda, wist wel wie ze kon gebruiken. “Eén van de maatschappelijk werkers, Elias Okiror, speelt met voetballiefhebbers in de plaatselijke ploeg The Legends. Dit zijn allemaal mensen met een maatschappelijke functie, die via het voetbal een rolmodel willen zijn voor jongeren. Hun boodschap is: maak je studie af, respecteer je ouders en ouderen en maak wat van je leven!”

Het voetbalteam The Legends, dat speelt in oude shirts van VV Kloetinge, organiseert dagelijkse voetbaltrainingen op het centrale voetbalveld in Soroti. “Voor corona kwamen hier wel 100 jongeren op af! Nu spelen er 50 tot 60 jongeren in de shirts van De Linge. Zonder online onderwijs is er nu toch een zinvolle dagvulling voor jongeren die de hele dag thuis rondhingen.” 

Els van Teijlingen laat weten blij te zijn dat er in Nederland aan de stichting gedacht wordt. ‘Het is een mooi voorbeeld van hergebruik dat een Nederlandse basisschool aan onze kinderen denkt. Sinds we ons kinderopvangwerk hier hebben, zien we dat kinderen meer aandacht krijgen. Dat is alleen maar winst!’

Kijk voor meer informatie over het Amecet kinderopvangwerk op www.defigurant.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief