<p>Cor en Leuny Adriaanse-Dekker zijn 60 jaar getrouwd.</p>

Cor en Leuny Adriaanse-Dekker zijn 60 jaar getrouwd.

(Foto: Jessica Rovers)

‘We hebben het ontzettend goed getroffen’

WEMELDINGE – Cor en Leuny Adriaanse-Dekker zijn zestig jaar getrouwd. Het jubilerend echtpaar werd door de familie verrast met een corona-proof feest en ontving meer dan tweehonderd kaarten. De hele dag door kregen zij elk kwartier bezoek van familie, vrienden en kennissen, die twee-aan-twee, door de voordeur binnen kwamen en via de achterdeur weer weggingen. Ook kregen ze tientallen felicitaties die gefilmd waren door hun kinderen. “Het is geweldig dat we dit mogen meemaken”, vindt Leuny.


Cor en Leuny leerden elkaar kennen, omdat Leuny bevriend was met de zus van Cor. Op Tweede Paasdag sloeg op de kermis in Hansweert in een klap de vonk over. “Ik was een jaar of zeventien. Iedereen ging in die tijd naar de kermis, dat was toen de mode. En daar kwam ik Cor tegen. Drie jaar later zijn we getrouwd.” Ook dat was volgens het stel een feest, ondanks het regenachtige weer, waaraan de paraplu waaronder het bruidspaar staat op de trouwfoto’s herinnert. “We hebben er gewoon wat van gemaakt. Er was een band en we hebben goed gefeest”, weet Cor nog.

Vakantie

Zowel Cor als Leuny is in Wemeldinge geboren. Ze bleven er na hun trouwen wonen, eerst in een huisje dichtbij de smederij van de vader van Cor in de Wilhelminastraat. “Ik was smidsknecht”, vertelt Cor. “Later ben ik als uitvoerder gaan werken bij PZEM, tot aan mijn pensionering.” Het stel kreeg twee dochters en een zoon. In 1972 verhuisden ze naar hun huidige woning. Cor en Leuny kijken met plezier terug op de tijd dat de kinderen klein waren. “We gingen een keer op vakantie naar Renesse in een lelijke eend met de box van onze zoon, die toen nog klein was, erbovenop met allemaal spullen erin zo over de Zeelandburg. Dat ging maar net goed.”

Hobby’s

Het echtpaar is nog heel actief. Cor zwemt en fietst en Leuny is al 63 jaar actief lid van de gymnastiekvereniging. Naast vrijwilligerswerk voor de buurtvereniging en de kerk bezoekt Leuny eenzame ouderen. Naast hun drie kinderen staan Cor en Leuny ook altijd klaar voor hun zes kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. “We kunnen het eigenlijk met iedereen wel vinden. Ook met onze kinderen hebben we het ontzettend getroffen. Ze wonen allemaal in de buurt en we zien elkaar graag.” Het geheim van een goed huwelijk zit volgens het echtpaar in de combinatie van het enerzijds zorgen voor elkaar en het anderzijds leiden van een eigen leven. “We hebben altijd onze eigen hobby’s gehad. We doen allebei wat we graag willen en zo heb je elkaar altijd wat te vertellen.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;