<p>Michelle van der Jagt (l) en Fabi&euml;nne Tolhoek bij JVOZ.</p>

Michelle van der Jagt (l) en Fabiënne Tolhoek bij JVOZ.

(Foto: Frans van Pagee)

Michelle en Fabiënne maken overstap naar Sparta

KAPELLE/YERSEKE - Michelle van der Jagt uit Yerseke en Fabiënne Tolhoek uit Kapelle maken de overstap van JVOZ MO17 naar de beloftes van Sparta Vrouwen.


Sinds 2017 richt de Rotterdamse club zich ook op de damestak, in het seizoen 2021/’22 uitgebreid met een Beloftenteam waarvan Michelle en Fabiënne deel uitmaken. De Vrouwen Beloften competitie bestaat momenteel uit ADO Den Haag, Ajax, VV Alkmaar, Excelsior, Feyenoord, Heerenveen, PEC Zwolle, PSV, Telstar en FC Twente. Fabiënne en Michelle voetbalden lang voor hun dorpsclub met de jongens waardoor zij met een fysieke voorsprong de overstap maakten naar de damestak.

Michelle

Michelle speelde lang tussen de jongens bij voetbalvereniging Yerseke, daarnaast deed ze regelmatig mee met de vrouwen. Haar talent was al zichtbaar, werd geselecteerd door de KNVB District Zuid waarna ze even uit beeld was. Ze herpakte zich door te kiezen voor het avontuur bij Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) MO17, in korte tijd boekte ze met haar talent weer progressie. Was er de kans om mee te trainen bij Sparta, maar ging school even voor, nadat haar cijfers prima waren, schreef ze zich in voor een talentendag bij Sparta hopende zo een stage af te dwingen. Deze kwam er met succes, ze werd uitgenodigd door een dame waarmee zij als klein meisje al een balletje trapte.
Jonneke Schuurbiers, coördinator Sparta Vrouwen, kent Michelle al vanaf dat ze klein was, haar tante Joska Lamper voetbalde namelijk met Jonneke voor Oostkapelle. Ze ging vaak mee naar wedstrijden, mocht mee in de kleedkamers en trapte een balletje met alle dames. Tijdens de wedstrijd in de dug-out frietjes eten en delen met wisselspelers vindt ze geen probleem. “Mijn favoriete speelster is Vivianne Miedema. Zij speelt op dezelfde positie en is één van de topspeelsters van het Nederlands elftal.”

Fabiënne

Fabiënne speelde net als Michelle tussen de jongens bij voetbalvereniging Kapelle met ook nog een periode in een meidenteam. Nu voor het tweede seizoen bij JVOZ, waarvoor ook haar zus Danique uitkwam, maar dan bij de jongens. Zij is inmiddels vastgelegd door Ajax Vrouwen, waardoor beiden komend seizoen wel eens tegen elkaar zouden spelen mits ze een plaatsje veroveren in hun team.

Fabiënne koos destijds wel voor extra trainingen bij Sparta. Ook zij kreeg ‘groen licht’ om daadwerkelijk voor Sparta uit te komen, maar er was nog twijfel. Sparta Vrouwen wachtte namelijk nog op antwoord van de KNVB of zij toegelaten werden om in de eredivisie voor Beloften, na hun goedkeuring besloot ook zij de overstap te maken. Trappen naast de vele trainingen de meiden zelfs in hun vrije tijd nog samen een balletje, genieten ze vooraf al aan het avontuur dat hun te wachten staat. “Lieke Martens is mijn favoriete speelster, omdat zij ook van voren speelt en ze goed kan dribbelen en scoren. Ze is snel en heeft goed overzicht op het spel.”

Al sinds 2017 werkt JVOZ samen met de jeugdopleiding van Sparta, wat kansen biedt voor vele Zeeuwse talenten.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;