Green4All is derde geworden in de categorie vmbo. Het team is er helemaal ondersteboven van. Op de voorgrond staan v.l.n.r. dagvoorzitter Ingrid Jansen en de juryleden Roel Schatorjé, Gemma Broekhuis en Tijn Damen.
Green4All is derde geworden in de categorie vmbo. Het team is er helemaal ondersteboven van. Op de voorgrond staan v.l.n.r. dagvoorzitter Ingrid Jansen en de juryleden Roel Schatorjé, Gemma Broekhuis en Tijn Damen. Foto: Eva Leget

Scholieren scoren met hangpotten voor planten

Door: redactie Algemeen

KRABBENDIJKE - Vier leerlingen van het Calvijn College Krabbendijke zijn derde geworden in de competitie Junior Company van het Jaar 2021 in de categorie vmbo. De scholieren bemachtigden deze plek met hun bedrijf Green4All. Junior Company van het Jaar is een landelijke prijs die jaarlijks door stichting Jong Ondernemen wordt uitgereikt aan de beste bedrijfjes van middelbare scholieren.

Green4All bestaat uit vier jonge ondernemers van 14 en 15 jaar. Het team verkoopt hangpotten voor planten. De potten kopen ze bij de kringloop en pimpen ze met een soort kalk. Ook maken ze een eigen hanger voor om het potje. “Heel leuk dat jullie oude potten opknappen en dat jullie de hangers zelf maken. Het is ook goed op te schalen. Leuk product dat draait om recycling”, aldus jurylid Roel Schatorjé.

De vmbo-jury bestond uit Gemma Broekhuis (Milestone Cards), Roel Schatorjé (MOYU) en Tijn Damen (alumnus Jong Ondernemen en medeoprichter Vitas). Green4Alll ging niet met de winst naar huis, maar bemachtigde wel een mooie derde plek.

Programma Junior Company 

Het afgelopen schooljaar deden ruim 2500 jonge ondernemers van het vmbo, havo en vwo mee aan het ondernemerschapsprogramma Junior Company van stichting Jong Ondernemen. Tijdens dit programma richten leerlingen in teamverband een eigen bedrijf op en runnen dit een schooljaar. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product of dienst, schrijven een ondernemingsplan, vergaren startkapitaal en ze gaan ook écht verkopen. Een onderdeel van het programma is de competitie Junior Company van het Jaar, hét hoogtepunt van het jaar ondernemen op school.

Na een online voorronde waarin de jonge ondernemers een pitchvideo en pitch deck inleverden, werden twaalf companies (6 in de categorie vmbo en 6 in de categorie havo/vwo) geselecteerd die mee mochten doen aan de finale die vanwege het coronavirus online plaatsvond. Tijdens de finale presenteerden de jonge ondernemers zich aan een deskundige jury, die vanuit een studio van B. Amsterdam de pitches live volgde. De opdracht had als titel ‘3 minutes to shine’, dus de teams kregen drie minuten om hun bedrijf en product of dienst zo creatief mogelijk te pitchen aan de jury. Alle deelnemers, docenten, begeleiders, familie & vrienden konden via een livestream de finale volgen die werd gepresenteerd door Ingrid Jansen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief