Afbeelding
Foto: Britta Janssen

Jeugd geniet van zonnige Koningsspelen

Door: Britta Janssen Algemeen

HANSWEERT - Koning Willem-Alexander kan trots zijn op de leerlingen van basisschool Schuttevaer in Hansweert. Alle groepen deden deze zonnige vrijdag op het schoolplein en in de nabij gelegen speeltuin enthousiast mee aan de Koningsspelen.

Op de laatste dag voor de meivakantie deden de jongens en meiden allerlei sporten en spelletjes, zoals levend korfbal en het blokkenspel ‘Koninklijk Kasteel’. 

“De koning vindt dat we meer moeten bewegen en dat probeer ik ook te doen”, zegt leerling Dianthe (links op de foto in de speeltuin) over het idee achter de Koningsspelen. Ze geniet van de oranje sportdag in de speeltuin, waar ze wel vaker komt. “Lekker rennen en voetballen. Ik kan supergoed keepen.” Ook Clarinda (in het midden op de speeltuinfoto) heeft het naar haar zin. De Koningsspelen en ook Koningsdag verlopen door corona heel anders dan normaal, maar het zijn gelukkig toch leuke dagen, zegt ze. “Omdat het straks vakantie is, gaan we naar de camping en kan ik op Koningsdag lekker buiten met vriendinnen spelen.”

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief