Alice en Kees Bezuijen verruilen Wemeldinge voor Corfu.
Alice en Kees Bezuijen verruilen Wemeldinge voor Corfu.

‘Op Corfu is alles veel gemoedelijker’

Door: Britta Janssen Algemeen

WEMELDINGE – Kees en Alice Bezuijen hebben de eerste stap gezet in het najagen van hun langgekoesterde droom om te wonen én te werken op Corfu. Sinds een paar weken staat hun goedlopende restaurant Juno aan de jachthaven in Wemeldinge te koop. Het idee om een kleinschalig hotel met totaalbeleving op het Griekse eiland te beginnen bestond al langer.

“We komen al bijna dertig jaar op Corfu en acht jaar geleden zijn we gaan zoeken naar een huis. Dat is gelukt”, vertelt Alice. “We zijn gewoon gevallen voor dit eiland; de mensen die er wonen, de cultuur, de vele Italiaanse invloeden, alles eigenlijk. Het is daar veel gemoedelijker dan hier. Daar hoeft niet alles meteen te gebeuren; het kan ook de dag erna. Op een gegeven moment raak je daaraan gewend. We gingen ook steeds meer mensen kennen. Heel veel lokale mensen, maar ook Engelse en Nederlandse. Nu willen we daar niet alleen wonen, maar ook werken.”

Restaurant

Bij het hotel willen Kees en Alice een restaurant realiseren. “Onze oudste dochter is chefkok bij Juno en gaat mee naar Corfu om daar voor onze gasten allemaal heerlijke gerechten te maken. Onze jongste dochter blijft in Nederland, want zij heeft hier haar opleiding en baan. Misschien dat zij in de toekomst bij ons in Griekenland komt wonen, maar voorlopig zal zij veel op en neer reizen. Dat hebben wij ook altijd zo gedaan. Omdat we het druk hebben met het restaurant kunnen we maar één keer per jaar met z’n allen weg. De rest van het jaar gaan we apart van elkaar lekker er even tussenuit. Het is maar twee uur en een kwartier vliegen, dus je bent er zo.”

Toekomst

Alice is optimistisch wat de toekomst betreft, maar vindt het lastig om in te schatten of Juno snel verkocht zal worden. “We werken hier heel graag, dus er zit geen haast achter. Juno is prachtig gelegen aan de jachthaven en wordt omringd door boten en vakantieparken. Maar niet alleen toeristen weten ons goed te vinden, ook hebben we veel vaste gasten. We verwachten dat het na de maatregelen in Zeeland weer ‘helemaal los’ gaat. Zeker als het reizen naar het buitenland beperkt blijft. Wat dat betreft zou het voor de nieuwe eigenaren perfect zijn om nu in te stappen; zij kunnen komend seizoen meteen knallen.”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief