<p>Wethouder Kees Verburg overhandigt een kookboek aan een matelzorger.</p>

Wethouder Kees Verburg overhandigt een kookboek aan een matelzorger.

(Foto: Gemeente Reimerswaal)

Kookboek voor bijna 400 Reimerswaalse mantelzorgers

KRUININGEN - Bijna vierhonderd boeken zijn er uitgedeeld aan mantelzorgers in de gemeente Reimerswaal om hen te bedanken voor hun inzet.


Onder het motto ‘Zorg voor elkaar, maar ook voor jezelf!’ krijgen mantelzorgers het kookboek ‘Over-koken’ cadeau. De recepten hebben betekenis voor de mensen die werken in de maatschappelijke restaurants van Zeeuwse Gronden. Vrijwilligers hebben de boeken langs gebracht bij de mantelzorgers. De Reimerswaalse wethouder Kees Verburg bezorgde een aantal boeken bij mantelzorgers in Hansweert. 

Keerpunt

Bij Zeeuwse Gronden staan elke dag cliënten met een psychische kwetsbaarheid klaar om samen met begeleiders gerechten te bereiden en gasten welkom te heten in hun maatschappelijke restaurants. In Kruiningen is dit het Melkmeisje. Iedereen kan hier terecht voor een betaalbare warme maaltijd, een broodje of drankje. In het kookboek staan gerechten met betekenis, die troost bieden, opvrolijken of verbonden zijn aan een herinnering of keerpunt. Hoe deze gerechten tot stand zijn gekomen in het leven van de mensen die in de restaurants van Zeeuwse Gronden werken, wordt ook beschreven in het boek. 

Het cadeau voor de mantelzorgers is een samenwerking van de gemeente Reimerswaal met Zeeuwse Gronden, ‘t Wienckeltje en de vrijwilligers. De medewerkers van ‘t Wienckeltje hebben een kaart gemaakt en de kookboeken als cadeautje ingepakt.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;