Foto: Politie.nl

Man uit Hansweert rijdt auto onder invloed van vermoedelijk cocaïne en alcohol

YERSEKE - Op de Molendijk bij Yerseke is donderdagavond een 28-jarige man uit Hansweert aangehouden. Hij zat mogelijk onder invloed van cocaïne en alcohol achter het stuur van zijn auto.


Surveillerende agenten zagen de auto rond 23.40 uur rijden. De bestuurder negeerde meerdere malen een doorgetrokken streep op het wegdek, slingerde en reed dan weer hard, dan weer zacht. De politie zette de auto aan de kant. ‘Dat duurde even, omdat hij in eerste instantie het stopteken leek te negeren’, laat de politie weten. Toen de dienders hem aanspraken kwam er direct een enorme alcoholwalm uit de auto. Een blaastest wees uit dat de man mogelijk te veel gedronken had. Er werd ook een speekseltest bij de verdachte afgenomen. Daaruit bleek dat hij vermoedelijk ook cocaïne had gebruikt. In de auto troffen de agenten ook cocaïne aan. Dat is in beslag genomen.

De man is overgebracht naar het politiebureau. Daar is bloed bij hem afgenomen. Hij kreeg een rijverbod opgelegd en kreeg bekeuringen voor het over de doorgetrokken streep rijden, onnodig rechts rijden en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. De man is enkele uren na zijn aanhouding in vrijheid gesteld.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>