Afbeelding
Foto: Politie.nl

20 flessen lachgas aangetroffen bij controle van auto: tweetal (54 en 17) aangehouden voor belemmering

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

KAPELLE - De politie heeft vrijdagavond twee mannen aangehouden op de Vierwegen in Kapelle. In de auto waar het tweetal in reed werd een grote lachgas vervoerd. De mannen weigerden mee te werken aan de controle en moesten uiteindelijk met pepperspray onder controle worden gebracht.

Rond 21.15 uur zetten agenten de auto op de Vierwegen aan de kant voor een controle. In het voertuig werden 20 flessen lachgas aangetroffen. Toen de agenten een verdere controle aan de auto wilde uitvoeren, weigerde de bestuurder, een 54-jarige man uit Goes, iedere medewerking. Ook zijn bijrijder, een 17-jarige man uit Goes, begon zich er mee te bemoeien. 

Het werd agenten onmogelijk gemaakt om de controle uit te voeren. Daarom werd besloten om de twee mannen aan te houden. Omdat zij daarna nog steeds niet meewerkten, moest uiteindelijk pepperspray en een wapenstok gebruikt worden om het duo onder controle te krijgen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De auto is in beslag genomen. Er wordt onderzocht of het lachgas op de juiste manier vervoerd werd. 




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief