<p>Ilsanne van Noorden uit Yerseke is blij met haar diploma.</p>

Ilsanne van Noorden uit Yerseke is blij met haar diploma.

Ilsanne viert slagen met vakantie

YERSEKE - Ilsanne van Noorden (18) uit Yerseke is cum laude geslaagd voor haar vwo-diploma.


Dat betekent dat op de eindlijst van de scholiere van Pontes Het Goese Lyceum aan de Oranjeweg geen cijfers lager dan een zeven staan en Ilsanne is geslaagd met een gemiddeld cijfer van minimaal een acht. “Mijn gemiddelde is een 8,1”, vertelt ze. “Mijn mentor zei dat ik kans had om cum laude mijn diploma te halen en toen heb ik in de meivakantie bijna elke dag zitten leren. Ik ben heel blij dat het gelukt is.” 

Voor Frans, naast biologie haar favoriete vak, haalde Ilsanne een 9,2. Haar vriend Jonne is ook cum laude geslaagd en dan heb je wel een vakantie verdiend. Ze zijn dan ook net maandag teruggekomen van een trip naar de Belgische Ardennen. En dan is de vakantie nog lang niet voorbij. “Na zes jaar blokken, blokken, blokken is bijna drie maanden vrij wel heel fijn.”

Parkinson

Na de zomer gaat Ilsanne aan de Radboud Universiteit in Nijmegen biomedische wetenschappen studeren. “Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het menselijk lichaam. Aan geneeskunde heb ik ook gedacht, maar dat lijkt me meer theoretisch dan biomedische wetenschappen. Daarbij kan ik onderzoek doen naar wat nog niet zo bekend is. Mijn opa heeft Parkinson en er zijn wel medicijnen om de symptomen te verminderen, maar er is nog geen geneesmiddel. Omdat ik die ziekte van dichtbij meemaak, zou ik daar graag onderzoek naar willen doen om een geneesmiddel te vinden.” Een kamer in Nijmegen heeft Ilsanne ook al geregeld. “Ik heb er heel veel zin in!”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;