<p>Co&ouml;rdinator Caroline Melissant van Zeker Zeeuws, Katrien Uitdewilligen (Pommes Appetit), Anneke en Frans de Kok (De Kok Herefords), Remco Breel en Emmie ten Hoorn (Schapenhouderij Breel), Charlotte Pillen (Hierbas de las Dunas), gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland en voorzitter Robert Zonnevylle van Zeker Zeeuws (vlnr).</p>

Coördinator Caroline Melissant van Zeker Zeeuws, Katrien Uitdewilligen (Pommes Appetit), Anneke en Frans de Kok (De Kok Herefords), Remco Breel en Emmie ten Hoorn (Schapenhouderij Breel), Charlotte Pillen (Hierbas de las Dunas), gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland en voorzitter Robert Zonnevylle van Zeker Zeeuws (vlnr).

Vijf streekproducenten ontvangen erkenning voor écht Zeeuws streekproduct

Vijf Zeeuwse streekproducenten hebben woensdag officieel het onafhankelijk erkende streekkeurmerk Zeker Zeeuws Streekproduct ontvangen. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland en de voorzitter van Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct, Robert Zonnevylle, reisden af naar Veere om het certificaat persoonlijk te overhandigen.


De uitreiking vond plaats tussen de dieren op het erf van familie Breel van Schapenhouderij Breel in Veere. Zonnevylle sprak zijn trots uit aan de streekproducenten over de passie die zij stoppen in het ondernemerschap en nieuwe afzetkanalen zoeken, zoals de verkoop aan huis. ‘Verkoop via een korte keten. Mensen willen graag zien wat ze kopen’, benadrukte De Bat. 

Emmie ten Hoorn vertelt trots dat dankzij de inzet van Facebook de consumenten en toeristen de nieuwe boerderijwinkel Botjeszee in Veere goed weten te vinden. Ze verkoopt er schapenkaas, schapenmelkzeep, lamsvleespakketten, schapenvachten en huiden en andere bijzondere Zeeuwse streekproducten. Naast Schapenhouderij Breel ontvingen ook Frans en Anneke de Kok van De Kok Herefords in Lewedorp het certificaat voor hun rundvlees, Katrien Uitdewilligen van Pommes Appetit in Sint Kruis voor de vers gesneden boerderijfriet uit Zeeuws-Vlaanderen en Charlotte Pillen voor haar unieke Zeeuwse kruidenlikeur ‘Hierbas de las Dunas’. Niet aanwezig bij de uitreiking, maar wel nieuwe certificaathouders zijn Slagerij de Waard in Yerseke voor Zeeuws rundvlees en varkensvlees, Frietsnijderij Tollenaar in Hoek voor vers gesneden friet en De Ambachterie in Oostburg voor de Zeeuwse aardappelkroket. 

Keurmerk

Het Zeker Zeeuws Streekproduct is een onafhankelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is. Dat betekent dat het in Zeeland is geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met Zeeuwse grondstoffen. Dat is bovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;