Archieffoto
Archieffoto Foto: HVZeeland

Integrale actie buitengebied gemeente Reimerswaal

Door: Advertorial Algemeen

RILLAND - Op dinsdag 6 juli 2021 heeft een actiedag plaatsgevonden om bewoners, bezoekers en ondernemers in het buitengebied van Reimerswaal bewust te maken van ondermijnende criminaliteit. Deze actiedag was een succes; naast de bewustwording was er ook aandacht voor meldingsbereidheid.

De actie werd uitgevoerd in het buitengebied van Rilland tot Brabant, door de gemeente Reimerswaal in samenwerking met politie Zeeland-West-Brabant, de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Rijkswaterstaat, Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, SSIB en Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland.

Doel van de actiedag
Wat er gebeurt in het buitengebied is niet altijd even zichtbaar. Dat maakt het gebied interessant voor criminelen en voor georganiseerde criminaliteit. Denk aan diefstal van dure agrarische machines en GPS-systemen, hennepkwekerijen, XTC-labs, dumpingen van drugsafval, stroperij, mensenhandel of ondermijnende praktijken op bijvoorbeeld industrieterreinen.Burgemeester Jos van Egmond onderstreept: “georganiseerde criminaliteit ondermijnt het lokale gezag, verslechtert de veiligheid en leefbaarheid en levert economische en maatschappelijke schade op. Met deze actie laten we als overheid en partners zien dat we samen optrekken om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan. De actie is een onderdeel van onze integrale ondermijningsaanpak ‘Weerbaar Buitengebied’. Hiermee willen we het buitengebied versterken en minder aantrekkelijk maken voor ondermijnende criminele activiteiten.”

Ben je in het buitengebied en zie je merkwaardige activiteiten? Meld het dan bij de politie door te bellen met 0900-0800 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief