<p>Angelique Schneider merkt dat veel mensen de Kapelse Dag missen.</p>

Angelique Schneider merkt dat veel mensen de Kapelse Dag missen.

(Foto: Jeppe Rottier)

‘We hopen op een kermis en kraampjes’

Voor het tweede jaar op rij kan in Kapelle de traditionele Kapelse Dag niet doorgaan. Stichting Kapelle Promotion bedacht als alternatief het Kapels Bloesem Festival voor vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus, maar het aanscherpen van de coronamaatregelen maakt de vooruitzichten onzeker.

Tot grote spijt van de organisatoren is de braderie en kermis niet zoals vroeger tijdens de Kapelse Dag te realiseren. Dat heeft te maken met de coronamaatregelen die voor een doorstroomevent als een kermis of braderie gelden, zoals een in- en uitgang, looproutes en anderhalve meter afstand houden. “Voor deze maatregelen zou je het halve dorp moeten afzetten”, zegt Angelique Schneider van Stichting Kapelle Promotion. “Maar je merkt dat mensen de Kapelse dag wel echt missen.” Daarom wilde de stichting voor vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus een muziekfestival op poten zetten, maar dat lijkt niet te kunnen doorgaan sinds de aanscherping van de coronamaatregelen vrijdag. “We hopen dat een kleine kermis bij de voetbalvelden wel mogelijk is, net als kraampjes bij de ondernemers.”


Door de lastige omstandigheden dit jaar loopt de organisatie veel budget mis, vertelt Schneider. “Door het ontbreken van opbrengsten, zoals van kraamverhuur, de frietkraam en horeca, zit er helaas weinig geld in de pot.” Toch wil de organisatie er het beste van maken. “Je moet roeien met de riemen die je hebt. We hopen dit jaar iets te kunnen doen, omdat we vorig jaar ook al hebben moeten missen.”

BIJDRAGE JEPPE ROTTIER

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;

Vacatures

Meerdere vacatures

Steenbergen

Carrière in de thuiszorg

West-Brabant

Assistent-Accountants

Roosendaal en Sint-Maartensdijk

Verzorgende IG

Goes

Automonteur

Goes