Afbeelding
Foto: Reddingsbrigade Middelburg

Zeeuwse redders helpen in Limburg

Door: Britta Janssen Algemeen

Leden van de reddingsbrigades van Middelburg en Goes hebben vorige week hulp verleend in het overstromingsgebied in Limburg.

Halsoverkop reisden redders van de Middelburgse Van Dixhoornbrigade en hun collega’s uit Goes in de nacht van woensdag op donderdag af naar Limburg. ‘Waar brigades, als dat mogelijk is, 24 uur van tevoren horen dat ze mogelijk ingezet worden, en dus hun materiaal in orde kunnen maken, was daar nu geen tijd voor’, laat de Middelburgse brigade namens de twee Zeeuwse teams weten. ‘Binnen twintig minuten veranderde het vooralarm naar een daadwerkelijk inzetalarm. Zowel de Goese als Middelburgse brigade kon gelukkig snel genoeg mensen op de been krijgen, zodat in het holst van de nacht twee ploegen van vier personen met twee boten naar Limburg gingen.’ De redders hebben onder mee in Valkenburg mensen geëvacueerd, samen met andere hulpverleners en mensen van onder meer Defensie.

Vrijdag konden ze huiswaarts keren. ‘Uiteraard blijven we beschikbaar voor bijstand. De situatie is nu “normaal”, maar de brigades zijn 365 dagen per jaar, 24 uur per dag beschikbaar.’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief