<p>Rem van den Bosch fotografeert Marouane Amri.&nbsp;</p>

Rem van den Bosch fotografeert Marouane Amri. 

(Foto: Jeppe Rottier)

Schijnwerper op Kapelse jongeren

KAPELLE - De gemeente Kapelle is in samenwerking met kunstenaar Rem van den Bosch begonnen aan een project om jongeren in de schijnwerpers te zetten. Verschillende jongeren uit de gemeente hebben zich hiervoor aangemeld.


De gemeente Kapelle probeert via onderzoek en samenwerking met jongeren meer zicht te krijgen op deze inwoners. Wethouder Annebeth Evertz vertelt dat Kapelle jongeren positief in beeld wil brengen en hen meer bij de gemeente wil betrekken. Dit gebeurt nu ook in de vorm van kunst door Rem van den Bosch, onder andere bekend van zijn project met het Zeeuwse meisje in alle kleuren van de regenboog. Ongeveer twintig jongeren worden gefotografeerd en een viertal ook gevolgd door documentairemaker Jochem Weststrate. Hij maakt een documentaire die later dit jaar te zien is bij filmfestival Film by the Sea. “Ik zag jongeren best lijden in de coronatijd”, vertelt Evertz. “Niet alleen omdat ze weinig konden doen, maar ook omdat ze vaker in een slecht daglicht stonden. Ik wilde mezelf graag inzetten om jongeren positief in beeld te brengen. Samen met Rem en Jochem hebben we een mooi project kunnen realiseren.”

Het project is volgens de wethouder vooral bedoeld om mensen te laten zien wie de jongeren in Kapelle zijn en wat hun ambities en passies zijn. “Dat hoeft geen positief ingestudeerd praatje te zijn, maar juist een zo realistisch mogelijk verhaal.”

Voor de fotoshoot zondag in een studio in Vlissingen kreeg iedere jongere een persoonlijke achtergrond voor de foto’s. Ze waren gevraagd iets mee te nemen wat kenmerkend of belangrijk is voor hen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de foto’s op borden langs de weg, bij winkeliers in de winkel en in een expositie te zien zullen zijn.

Strand

Eén van de deelnemers is de negentienjarige Marouane Amri uit Kapelle. Via zijn zus hoorde hij van het project en het sprak hem erg aan. Amri studeert weg- en waterbouwkunde aan het Scalda en werkt veel. De achtergrond voor zijn foto is dan ook een knooppunt met snelwegen. Hij heeft verschillende benodigdheden voor wegenbouw bij zich als attributen. Hij wil graag doorgroeien in de weg- en waterbouw om later zelfstandige te worden. Amri wordt ook gevolgd voor de documentaire van Jochem Weststrate. “Het valt op dat ik door mijn studie en werk weinig in Kapelle ben”, vertelt hij. Toch wil Amri later - mits hij een huis kan vinden - graag in Kapelle wonen.

Voor de twaalfjarige deelnemer Hezeal Ashgar was de achtergrond van zijn foto een gepimpte auto, omdat hij later graag auto’s wil pimpen. Hezeal komt uit Wemeldinge. “Het is leuk daar. We hebben het strand en natuurlijk de sluis.”

Het eindresultaat van de fotoshoot is in september te zien.

BIJDRAGE JEPPE ROTTIER

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;

Vacatures

Meerdere vacatures

Steenbergen

Carrière in de thuiszorg

West-Brabant

Assistent-Accountants

Roosendaal en Sint-Maartensdijk

Verzorgende IG

Goes

Automonteur

Goes