<p>Zorgmedewerker Alinda van Dijk-Verdonk bij de medicatiekar.</p>

Zorgmedewerker Alinda van Dijk-Verdonk bij de medicatiekar.

(Foto: Cederhof)

Kapelse proef voor betere medicatieveiligheid uitgebreid

KAPELLE - Wegens positieve ervaringen breiden de Kapelse huisartsenpraktijken Bruelis en De Jong en van der Wel en zorgorganisatie Cederhof de proef voor het vergroten van medicatieveiligheid uit.


De partijen werken sinds een maand met de Medicatie Controle App. “Hiermee teken je medicatie digitaal af”, legt directeur Inge van den Boomen van Cederhof uit. “We hebben geen papieren medicatielijsten meer, maar kunnen het toedienen en controleren van medicatie via de app regelen. Zo hopen we de zorg veiliger te maken. Er is altijd een actuele toedienlijst voor medicatie beschikbaar en medicatiemomenten kunnen niet ongemerkt worden overgeslagen.” De bekwaamheidscheck maakt duidelijk wie een dubbele controle van risicovolle medicatie mag uitvoeren. “Zo verkleinen we de foutkans. En als er toch iets niet goed gaat, is dit inzichtelijk in het dashboard, waardoor we dit direct kunnen oppakken.” Via de nieuwe app kunnen zorgverleners ook herhaalbestellingen digitaal doorgeven bij de apotheek.

De uitbreiding van het experiment betekent dat, als het lukt, per 17 augustus bij alle cliënten van het verpleeghuis van Cederhof op de nieuwe manier gewerkt wordt. “In het najaar komen hier de cliënten in de wijkverpleging bij.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;

Vacatures

Meerdere vacatures

Steenbergen

Carrière in de thuiszorg

West-Brabant

Assistent-Accountants

Roosendaal en Sint-Maartensdijk

Verzorgende IG

Goes

Automonteur

Goes