<p>Beheerder Marleen Visser in de gloednieuwe keuken van het dorpshuis.</p>

Beheerder Marleen Visser in de gloednieuwe keuken van het dorpshuis.

(Foto: Britta Janssen)

Nieuwe beheerder van het dorpshuis in Schore Marleen Visser: ‘Dit heb ik altijd al gewild’

SCHORE - Marleen Visser is sinds deze maand de beheerder van het vernieuwde dorpshuis in Schore. “Het is even wennen en ik moet mijn draai nog vinden, maar dat gaat goedkomen”, zegt ze.


Visser was er snel bij toen ze hoorde dat stichting Dorpshuis Schore een uitbater zocht. “Dit heb ik altijd al gewild. Ik vind het leuk om voor mensen bezig te zijn en kook en bak graag. Twintig jaar geleden heb ik hier ook al eens geholpen.”

Dorpshuis Durpshart is voorlopig op vrijdag en zaterdag open van 16.30 tot 22.00 uur en op aanvraag. Afhankelijk van de behoeftes vernieuwt Visser de activiteiten en openingstijden. Door corona is het nog moeilijk om te bepalen hoe het gebruik van het dorpshuis verder ontwikkeld wordt, vertelt Visser. Het is in ieder geval een huiskamer waar iedereen, ook mensen van buiten Schore, elkaar gezellig kan ontmoeten met een hapje en een drankje. “De kaart is in ontwikkeling en de prijzen ook. Dat is allemaal nog aftasten.”

Er is een rouwkamer waar overledenen opgebaard kunnen worden en een familiekamer. Begin volgend jaar rondt Visser een opleiding als rouw- en verliesbegeleider af en die kennis wil ze ook inzetten. “Bijvoorbeeld door gesprekken met volwassenen, maar ook kinderen, te voeren. Ik werk graag met kinderen. Met hen kun je spelenderwijs praten over verlies.” 

De familiekamer is ook voor bijvoorbeeld vergaderingen te huur. “We zijn beschikbaar voor feesten, verenigingen kunnen hier terecht en hopelijk komen er activiteiten als proeverijen en bingoavonden bij. We kijken waaraan behoefte is. Als mensen ideeën hebben, hoor ik het graag.” 

Visser woont al 45 jaar in Schore. “Toen mijn man Jan en ik hier gingen kijken, liepen de kippen en kalkoenen over straat. Geweldig! Het dorp leeft. Er zijn veel verenigingen en veel inwoners zetten zich graag in voor Schore, zoals bij de verbouwing van het dorpshuis. Hier hebben mensen echt nog wat voor elkaar over.”

Meer informatie over dorpshuis Durpshart is op te vragen via de mail: info@hartvanschore.nl.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;