Kindervakantieweek in Rilland laat zich niet kisten door bui

<p>Fynn kleurt een kaartje voor een ziek kind.</p>

Fynn kleurt een kaartje voor een ziek kind.

(

Foto: Britta Janssen

)

RILLAND - Vier dagen lang is Rilland deze week ‘Klusdurp’. De kindervakantieweek beleeft vandaag (donderdag) de afsluiting. Er is heel wat afgeklust aan hutten, zeepkisten en creatieve kunstwerkjes. Het leek meer herfst dan zomer, maar dat deerde de kinderen niet. “Balen jullie van de regen?”, vraagt coördinator Roy Hoebeke via zijn megafoon aan de kinderen. “Néé!”, gillen zij als antwoord.

Coördinator Roy en de ongeveer zestig andere vrijwilligers van de week bedenken allerlei activiteiten om de jongens en meiden te entertainen, maar de simpelste dingen zijn vaak het populairst, weet Roy uit ervaring. Hij is al elf jaar vrijwilliger bij de week en sinds zes jaar coördinator. Veel kinderen komen voor het hutten bouwen en ook timmeren aan de zeepkisten om er daarna mee te racen, vinden de meeste kinderen geweldig.


Met een opkomst van zo’n 125 kinderen is de animo vergelijkbaar met andere jaren. Het coronavirus heeft er weinig invloed op, vertelt Roy. En gelukkig heeft corona de organisatie van de week volgens hem ook niet erg bemoeilijkt. “De kinderen kunnen alles doen, alleen de vrijwilligers moeten bijvoorbeeld voldoende afstand houden. Toen de maatregelen weer strenger werden, waren we wel even bang dat de week niet zou kunnen doorgaan, maar het is gelukkig goed gekomen.” 

Onder meer de Rillandse jongens Ruben (8), Kyano (7) en Fynn (8) genieten van de week. “Ik heb hier veel lol met andere kinderen”, vertelt Fynn. Het grasveld bij jeugdhonk De Kist wordt voor het grootste deel in beslag genomen door hutten bouwende kinderen. Aan de rand van het parkje staat de crea-chilltent. Fynn laat zien hoe de kinderen daar creatief bezig zijn. Ze versieren schelpen, knippen en plakken erop los en kunnen ook kaartjes kleuren voor zieke kinderen. Fynn heeft er al meerdere in de ‘brievenbus’ van Het Magische Draadje gestopt. “Ik heb er beterschap op geschreven”, vertelt hij. Samantha Hendriks uit Rilland heeft samen met haar moeder Het Magische Draadje opgezet en zorgt ervoor dat de kaarten bij zieke kinderen terecht komen. De bus is al bijna vol en Samantha vindt het mooi dat zoveel kinderen tijdens de kindervakantieweek ook aan anderen denken. Dat doet Fynn zeker, want hij heeft ook al een vliegtuigje voor een van de vrijwilligers gemaakt. “Omdat ze zo lief is. En ze ziet er heel mooi uit.”

Even verderop zijn Ruben en Kyano samen met Esmé, Shania en Alicia druk aan het hutten bouwen. Er is een prijs voor het mooist versierde exemplaar en daar gaat het groepje voor met hun twee verdiepingen tellende hut - compleet met nagemaakt zand - aan de Costa del Zon Rillandia. Kyano en Ruben laten alles met trots zien. “Voor binnen gaan we nog kapstokken en een lekker bankie maken.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;

Vacatures

Meerdere vacatures

Tholen

Automonteur

Goes

Meerdere vacatures

Vlissingen

Meerdere vacatures

Middelburg

Assistent-Accountants

Roosendaal en Sint-Maartensdijk