Afbeelding
Foto: Lamb Weston/Meijer

Lamb Weston/Meijer bouwt nieuwe frietfabriek in Kruiningen

Door: Britta Janssen Algemeen

KRUININGEN - Lamb Weston/Meijer breidt haar productiecapaciteit in Kruiningen uit met de bouw van een nieuwe frietfabriek. Het gaat om een investering van ongeveer 200 miljoen euro, laat het bedrijf weten.

De nieuwe fabriek is ontworpen om aardappelen te verwerken met een minimale hoeveelheid water en energie, aldus Marc Schroeder, CEO van Lamb Weston/Meijer (LW/M). Naar verwachting is de fabriek in het eerste kwartaal van 2023 operationeel. ‘De fabriek wordt gebouwd in aanvulling op de drie bestaande productielijnen op de locatie in Kruiningen. Het wordt onze meest geautomatiseerde fabriek. Kruiningen is een sterke locatie voor de aanvoer, verwerking en distributie van diepgevroren aardappelproducten. Met deze uitbreiding creëren we meer dan 50 nieuwe arbeidsplaatsen.’ Met de nieuwe fabriek kan LW/M volgens Schroeder duurzamer werken. ‘De fabriek verbruikt minder water en energie en stelt ons in staat te produceren met minder uitstoot.’ 

LW/M verkoopt haar aardappelproducten in meer dan 100 landen. Het bedrijf heeft zeven productiefaciliteiten en er werken ruim 1.800 mensen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief