Foto: Morguefile

Gemeente Kapelle zoekt eigenaar slang

KAPELLE - De gemeente Kapelle is op zoek naar de eigenaar van een maisslang, die op 29 juli is gevonden in een tuin in de Cederlaan in Kapelle. 


Het gaat om een maisslang van ongeveer 1 meter’, laat de gemeente Kapelle weten. ‘De staart is waarschijnlijk tijdens het ontsnappen beschadigd.’ De slang is ondergebracht bij Reptielenzoo Iguana in Vlissingen. 

Eigenaren kunnen zich tot en met woensdag 29 september melden bij het gemeentehuis in Kapelle, via telefoonnummer 14 0113 of mailen naar gemeente@kapelle.nl. ‘Meldt de eigenaar zich niet uiterlijk op 29 september bij het gemeentehuis? Dan krijgt de slang een nieuwe eigenaar.’ Wie de nieuwe eigenaar van de slang wil worden, kan zich ook melden bij de gemeente via de net genoemde kanalen.

Een maisslang wordt ook wel korenslang of rode rattenslang genoemd en is niet giftig. Onder huisdierenbezitters is deze slangensoort populair. Ze worden maximaal 1,80 meter lang. In het wild worden maisslangen zo’n 8 jaar oud, maar in gevangenschap kunnen ze een leeftijd van ruim 20 jaar bereiken.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>