<p>Burendag in de Kaaistraat in Yerseke.</p>

Burendag in de Kaaistraat in Yerseke.

(Foto: Jeppe Rottier)

‘De mensen hier zijn heel tolerant’

YERSEKE - Ook in Yerseke is dit weekeinde Burendag gevierd. In onder meer de Kaaistraat werd een bijeenkomst gehouden door buurtbewoners van het vissersdorp.


Burendag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Burendag betekent; samen komen met de buren met een kopje koffie in de middagzon. Van alle mensen die in de Kaaistraat wonen, liet ruim negentig procent zijn gezicht zien. De opzet van de Burendag is in deze straat echter anders dan in andere straten. “Bij de ‘officiële’ Burendag gaan mensen elkaar bijvoorbeeld helpen in de tuin. Dat hebben wij ook een jaar geprobeerd, maar het komt er uiteindelijk toch op neer dat de meeste mensen bij de koffie blijven hangen. Daarom hebben wij besloten om dit jaar een gezellige middag met een kopje koffie en cake te organiseren”, zegt Albert Brokken, mede-organisator van de bijeenkomst in Yerseke.

Tolerant

Zelf woont Brokken al 21 jaar in de Kaaistraat met zijn vriend en hij is erg enthousiast over Yerseke en de buurt. ‘’De mensen hier zijn heel tolerant’’, zegt hij. ‘’In onze straat alleen al zie je veel verschillende mensen, dat is heel leuk.’’ De Kaaistraat is dan ook een straat waarin men het goed met elkaar kan vinden, vertelt de Yersekenaar.

Ook voor nieuwe bewoners die nog geen kennis hadden gemaakt met elkaar, was de Burendag het uitgelezen moment om de bewoners van de rest van de straat te ontmoeten.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;