Voorzitter Ivo Krijnsen poseert graag nog een keer met het oude uniform van de muziekvereniging
Voorzitter Ivo Krijnsen poseert graag nog een keer met het oude uniform van de muziekvereniging Foto: Coby Weijers

Trots, maar ook zorgen bij viering 135-jarig bestaan Scheldegalm

Door: Britta Janssen Algemeen

HANSWEERT - Maar liefst 135 jaar bestaat muziekvereniging Scheldegalm in Hansweert. Daar zijn de leden trots op en deze mijlpaal hebben ze dit weekeinde uitgebreid gevierd. Maar een rijke historie brengt niet automatisch een zorgeloze toekomst met zich mee...

Bij het jubileumconcert zondag presenteerden de muzikanten van Scheldegalm hun nieuwe tenues. De modernere uitstraling laat zien dat de vereniging wil blijven vernieuwen en ook een club is voor jonge leden, vertelt voorzitter Ivo Krijnsen. “We zijn trots dat we het 135-jarig bestaan kunnen vieren, maar ik ben wel bezorgd of we het volgende jubileum halen”, zegt Krijnsen. “Daarvoor hebben we nieuwe leden nodig en die hopen we te werven door bijvoorbeeld verschillende muzieklessen aan te bieden.” Met de nieuwe tenues draagt Scheldegalm uit klaar te zijn voor de toekomst. “Ik vind de oude pakken mooi, maar ik denk dat tieners het een vooruitgang vinden dat de nieuwe kleding er minder formeel uitziet en comfortabeler zit.” De pet is verdwenen. “We hebben sportieve softcell jassen, waaronder je makkelijk een dikke trui kunt dragen.” 

Krijnsen (39) speelt al 27 jaar bij de muziekvereniging van zijn dorp en is al 21 jaar bestuurslid. Sinds februari is hij officieel ook voorzitter. “Vorig jaar konden we tussen de coronapieken door precies één concert geven en de jubileumviering is het eerste echte optreden dit jaar. We keken er erg naar uit om weer voor publiek te spelen, want dat is een van de leuke dingen van muziek maken in een vereniging. Daarbij is het heel gezellig en het is bewezen dat je slimmer wordt van muziek maken. Er is van alles mogelijk, ook qua muzieksoorten. Voor wie niets heeft met klassiek, is er bijvoorbeeld de dweilband met feestmuziek. Dus kom gewoon eens kijken.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief