Lennert Steketee, Toos Cornelisse, John Sturris en Maarten Harthoorn van de OVY.
Lennert Steketee, Toos Cornelisse, John Sturris en Maarten Harthoorn van de OVY. (Foto: Jeroen van Opstal)

Ondernemersvereniging OVY in Yerseke heeft nieuwe voorzitter

YERSEKE - Met Lennert Steketee als nieuwe voorzitter wil Ondernemers Vereniging Yerseke (OVY) volle kracht vooruit.


Ondernemer Lennert Steketee, geboren en getogen in Yerseke, is vorige week benoemd tot voorzitter, als opvolger van Maarten Harthoorn. Steketee wil de organisatie op allerlei manieren nieuw leven inblazen. Nu gebeurt er weinig, erkent hij. “Vroeger hield de OVY onder meer een voor- en najaarsactie, maar door de coronapandemie is de laatste actie, afgelopen najaar, afgeblazen”, legt Steketee uit. Er is werk aan de winkel, bijvoorbeeld voor het vergroten van het aantal leden van de ondernemersclub. “Als er niemand opstaat, zou de OVY ter ziele gaan. Daarom besloot ik de kar te trekken toen ik hiervoor werd gepolst.” Dat doet hij uit liefde voor zijn dorp, maar ook omdat hij toekomst ziet voor de belangenbehartiger van de Yersekse ondernemers. “Er zijn hier genoeg jonge ondernemers die echt wel willen”, aldus Steketee die ondernemers heeft bezocht om over de OVY te praten. “De OVY heeft absoluut toegevoegde waarde voor winkeliers en ik ben ervan overtuigd dat, als je ergens enthousiast over bent, dat doorwerkt op anderen.” Zo wil de OVY haar leden ondersteunen bij het opzetten van acties. “De Mossel- & Oesterboulevard trok afgelopen zomer iedere woensdag extra bezoekers naar Yerseke, maar toch zag ik die dagen meerdere gesloten winkels. Terwijl ondernemers zich juist op dat soort momenten moeten laten zien. Voor zulke zaken kan de ondernemersvereniging veel betekenen.”

Actie

De OVY moet in de ogen van Steketee een professionelere organisatie worden, door bijvoorbeeld beter zichtbaar te worden online, met onder meer een activiteitenkalender voor 2022, en door meer te gaan samenwerken. “Er zijn best veel organisaties in Yerseke en samen bereik je als dorp veel meer”, stelt de ondernemer van Tourist Shop Yerseke, Blue Green Holiday en Scooter Huren Zeeland. “Daarom staan we open voor alle mogelijke samenwerkingen.” De OVY behartigt de belangen van winkeliers en horecaondernemers in Yerseke, waar de Ondernemersvereniging Reimerswaal (OVR) zich op grote bedrijven en bijvoorbeeld sectoren als de industrie in de hele gemeente Reimerswaal richt. Het OVY-bestuur, waarin ruimte is voor nieuwe leden, bereidt een nieuwe najaarsactie voor. Vanaf 10 november kunnen klanten al hun kassabonnen van aangesloten ondernemers opsparen en per honderd euro in een envelop stoppen. Die enveloppen kunnen ze tot en met 30 november inleveren bij de aangesloten adressen. Alle enveloppen gaan in een grabbelton en hieruit worden de winnaars getrokken. “De hoofdprijs is een elektrische scooter ter waarde van 2500 euro. Daarnaast stelt iedere deelnemende ondernemer een waardebon van vijftig euro beschikbaar. We gaan ervanuit dat er zeker twintig ondernemers meedoen.” De prijsuitreiking is op 2 december. “Als de coronamaatregelen het toelaten, houden we een feestelijke uitreiking, anders brengen we de prijzen bij de winnaars thuis.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Meerdere vacatures

Zierikzee, Breda en Oud-Beijerland

Operator

Roosendaal

Monteur technische dienst

Roosendaal

Meerdere vacatures

\'s-Gravenpolder

Meerdere vacatures

Vlissingen