Burgemeester Naterop bij de actiebus.
Burgemeester Naterop bij de actiebus. Foto: Jeppe Rottier

‘We doen er alles aan om onze gemeente zo veilig mogelijk te houden’

Door: Jeppe Rottier Algemeen

KAPELLE - In Kapelle is als eerste plek in Zeeland de Bijtende Bende bus langsgekomen. Deze bus is een initiatief om drugscriminaliteit tegen te gaan, en gaat naar verschillende plekken in het land. Zo heeft hij al verschillende steden in Noord-Brabant aangedaan en nu dus ook in Zeeland. Door middel van een interactieve video worden de bezoekers geïnformeerd over hoe je drugscriminaliteit herkent en er melding van kunt maken.

Voor burgemeester Fons Naterop van de gemeente Kapelle is de campagne erg belangrijk. ‘’We doen er alles aan om drugscriminaliteit te ondermijnen en de gemeente zo veilig mogelijk te houden’’, zegt hij. In Kapelle - de bloesem van Zeeland - zijn, net als in vele andere gemeentes, veel boeren- en fruitteeltbedrijven te vinden die snel slachtoffer kunnen worden van criminele bendes. Daarbij worden zij in verleiding gebracht om, tegen een vaak groot geldbedrag, hun schuur uit te lenen aan criminelen, zodat zij daar drugs kunnen produceren. Met alle risico’s van dien, voor zowel de boer als de omgeving. 

‘’Net als dat we in de gemeente bezig zijn met het aanpakken van cybercriminaliteit vanuit het buitenland, waarbij digitale systemen worden platgelegd vanuit bijvoorbeeld Rusland, proberen we ook de internationale criminaliteit in de drugsproductie en -handel zoveel mogelijk te ondermijnen. Daarmee hopen we ervoor te zorgen dat de inwoners van onze gemeente nooit in de verleiding hoeven te komen om in zee te gaan met dit soort criminelen’’, aldus de burgemeester.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief