Cobie van Zetten, bezoeker van de Bijtende Bende bus in Kapelle.
Cobie van Zetten, bezoeker van de Bijtende Bende bus in Kapelle. Foto: Jeppe Rottier

‘Drugslab kan ook in Kapelle voorkomen’

Door: Jeppe Rottier Algemeen

KAPELLE - De video die in de Bijtende Bende bus, die donderdag in Kapelle stond, wordt getoond is bedoeld om zoveel mogelijk tot de verbeelding te spreken. In de video ziet een vrouw tijdens een wandeling met haar hond in de buurt iets opvallends en verdachts; een aantal mannen tilt vaten in een busje waaruit een anijsachtige geur ontsnapt. De busbezoekers moeten tijdens de video verdachte elementen herkennen en aantikken op het scherm. Vervolgens laat de video bezoekers zien hoe de vrouw melding kan maken van de situatie en hoe het lab wordt opgerold. 

Ook bezoeker Cobie van Zetten werd door de bus met blauwe vaten getrokken om eens naar de video te komen kijken. Van Zetten is erg begaan met de gemeente en is zich bewust van het feit dat een drugslab ook in Kapelle kan worden opgezet. ‘’Het is op Tholen ook al gebeurd. Dat zou je ook niet verwachten. Je leest het vaak in de kranten, maar het kan ook hier zomaar gebeuren. Daarom denk ik dat het heel belangrijk is dat mensen hierover worden geïnformeerd’’, vertelt ze. 

‘’Toen ik nog in Goes woonde had ik een buurjongen die er pas was komen wonen, die bijna nooit thuis was en waar heel veel stroom werd gebruikt. Het is belangrijk om dat soort verdachte dingen te kunnen herkennen. Net als dat we vaak tips krijgen over hoe we bijvoorbeeld inbraken kunnen voorkomen, is het geen slecht idee om mensen meer tips te geven over hoe ze drugscriminaliteit kunnen herkennen.’’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief