Afbeelding
Foto: HV Zeeland

Betonwagen vat vlam op A58 bij Rilland

Door: Britta Janssen 112 Meldingen

RILLAND - De bestuurder van een betonwagen op de snelweg A58 bij Rilland schrok zich woensdagmorgen rot toen er brand ontstond in zijn cabine. Hij kon de truck langs de kant van de weg zetten en veilig uit de wagen komen. Daarna heeft de brandweer het vuur geblust. 

Het incident gebeurde rond 9.00 uur. De bestuurder van de betonwagen reed Zeeland in toen in de cabine brand ontstond. Net na de brug over het Bathse Spuikanaal kon de bestuurder het voertuig op de vluchtstrook tot stilstand brengen om er vervolgens uit te springen.

De cabine brandde in rap tempo af. De brandweer werd met meerdere eenheden opgeroepen voor het incident. Rond 9.30 uur hadden de brandweerlieden het vuur onder controle en kon het sein brand meester worden gegeven. Een bergingsbedrijf heeft de betonwagen weggetakeld. De rechterrijstrook van de snelweg was tijdelijk afgesloten om de hulpdiensten hun werk veilig te laten uitvoeren. Door het incident ontstond er op de A58 richting Vlissingen enige tijd een file. Het verkeer liep rond de vijftien minuten vertraging op.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief