Afbeelding

Circusdirecteur Kevin: ‘Ik wil mijn publiek een magische kerst laten beleven’

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Een magische show voor heel het gezin. Dat is wat circusdirecteur Kevin van Geet (28) heel West-Brabant en Zeeland biedt met zijn unieke Kerstcircus. “Voor mij voelt deze regio als thuiskomen”, vertelt Kevin. En omdat je kerst natuurlijk samen viert, mogen alle Vrienden van de Bode gratis het kerst­circus bezoeken.

Bij een circusdirecteur denk je misschien snel aan een oudere man met een grote snor. Maar binnen dat plaatje past Kevin van Geet zeker niet. Hij is namelijk de jongste circusdirecteur van heel Nederland. En hij heeft een voorliefde voor de regio Zeeland- West-Brabant. Deze kerst staat Kevin voor de zevende keer met zijn kerstcircus in Etten-Leur. “Voor mij voelt het kerstcircus in Etten-Leur echt als thuiskomen”, vertelt hij enthousiast. “Na al die jaren begint het echt een traditie te worden voor onze bezoekers, en trekken we publiek uit heel Zeeland en West-Brabant.”

Spectaculair
Het publiek kan ieder jaar rekenen op een compleet nieuw circusprogramma. “Onze kracht is dat het qua opzet heel groots is. We hebben de mensen heel veel te bieden qua acts en sfeer. Maar tegelijkertijd zit je er als publiek echt bovenop. Dat onderscheid ons van andere grote shows in de kerstperiode. Bij ons wordt het publiek echt nog hooggeëerd”, vertelt Kevin trots. “We hebben dit jaar weer een heel sterk programma gevuld met internationale artiesten. Zo sluiten we af met een heel sterk luchtnummer uit Hongarije dat op het circusfestival nog bekroond is. Dat is echt heel spectaculair.”
De voorstellingen van het kerstcircus worden live begeleid door het Circusorkest. “Het is echt een circus van weleer, maar dan wel eigentijds verpakt. En van jongleurs tot clowns, we hebben alles wat erbij hoort. Het is een circus voor iedereen.”

Kerst vier je samen
Kevin werkt met zijn kerstcircus nauw samen met bedrijven en organisaties uit de regio. “Kerst vier je samen, en het Kerstcircus doen we ook samen. We hebben heel goede contacten met de gemeente en we hebben een aantal sociaal culturele projecten waaraan we onze bijdrage leveren. Ook werken we veel met lokale bedrijven samen.” Daar is Uitgeverij de Bode er één van. Daarom mogen Vrienden van de Bode op vrijdag 24 december gratis naar het Kerstcircus in Etten-Leur. En omdat je kerst samen viert, mogen zij natuurlijk ook iemand meenemen. “We gaan er een groot feest van maken!”

Vrienden van de Bode ontvangen binnenkort een e-mail met uitleg over deze actie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief