Shea-lynn van der Linden achter de bar van haar Hotel Brasserie Smits.
Shea-lynn van der Linden achter de bar van haar Hotel Brasserie Smits. Foto: Coby Weijers

Erwin en Shea-lynn van Hotel Brasserie Smits gaan ‘gewoon’ door met ondernemen

Door: Jeppe Rottier Algemeen

WEMELDINGE - Keer op keer zien horeca-ondernemers zich geconfronteerd met nieuwe coronamaatregelen. Nu weer een zogenoemde ‘milde lockdown’, waarbij café en restaurants om 20.00 uur moeten sluiten. Houden de ondernemers de moed er nog in?

Hotel Brasserie Smits in Wemeldinge werd vorig jaar door Erwin van der Linden en zijn vrouw Shea-lynn overgenomen. Na een lastige anderhalf jaar beginnen er weer maatregelen terug te komen, maar dat belemmert de nieuwe ondernemers niet in hun werk. Ze gaan standvastig door. 

Het bedrijfsplan van het koppel was klaar en ze waren helemaal klaar om Smits over te nemen. ‘’En dan kun je twee weken voor je het bedrijf definitief overneemt je hele bedrijfsplan wel weggooien’’, zegt van der Linden. In april 2020 namen ze het bedrijf over, net nadat de eerste lockdown werd afgekondigd. Het was voor de nieuwe eigenaren niet lastig om te schakelen. ‘’Het was de bedoeling om het bedrijf gewoon draaiende te houden en in de tussentijd te verbouwen. In plaats daarvan zijn we gaan verbouwen en begonnen met het bezorgen en laten afhalen van maaltijden.’’ Het afhalen en bezorgen bleek niet rendabel, en het bedrijf deed een aanvraag voor een steunpakket. ‘’Net als andere horeca bedrijven wilden wij graag gebruik maken van de steunpakketten die door de overheid werden aangeboden.’’ Dat bleek echter een stuk lastiger dan verwacht. ‘’Doordat wij net nieuw ingeschreven stonden bij de Kamer van Koophandel konden we geen cijfers van vaste lasten en personeelskosten indienen, omdat de cijfers van het oude bedrijf niet voor ons golden.’ Het bedrijf moest ruim vijf maanden wachten op een steunpakket. ‘’In al die tijd hebben we heel veel steun en complimenten gehad van klanten en niet-klanten die ons wilden steunen. Dat heeft ons heel goed gedaan.’’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief