Foto: Ben Biondina

Zeeuwse Innovatieprijs Emergo wordt digitaal uitgereikt

De uitreiking van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo, voor het meest vernieuwde bedrijf van Zeeland, vindt woensdagmiddag 1 december digitaal plaats.


De onderscheiding - er is er eentje van de jury en eentje van het publiek - wordt normaal gesproken uitgereikt tijdens een feestelijk moment op netwerkbeurs Contacta in Goes, maar die is door de aangescherpte coronamaatregelen afgelast.

Voor deze 18e editie zijn de kanshebbers Fytek Pro Sportslab uit Heinkenszand, Q-Aviation uit Middelburg, Meatless uit Goes, MST Groep uit Meliskerke en Vervaet uit Biervliet. De vakjury, onder leiding van gedeputeerde Jo-Annes de Bat, ging op bedrijfsbezoek bij de genomineerden om zich te verdiepen in de innovaties van deze bedrijven. Daarnaast deden studenten van de HZ University of Applied Sciences onderzoek naar de innovaties en verwerkten dit tot een rapport dat gepresenteerd is aan de jury om, naast de bedrijfsbezoeken, te komen tot een eindoordeel.

Naast de juryprijs wordt ook dit jaar een publieksprijs uitgereikt. Op www.emergo-innovatieprijs.nl staan korte video’s, waarin de innovaties worden toegelicht en waar het publiek kan stemmen op zijn of haar favoriete innovatie. Stemmen kan nog tot en met 30 november 2021. Vorig jaar won Hello Container de juryprijs en Traas Ongediertebestrijding de publieksprijs.

Livestream

Tijdens de livestream sluiten de genomineerden via videoverbinding aan en worden in de studio juryleden en HZ-studenten die onderzoek deden naar de genomineerden ontvangen. De uitreiking is op 1 december om 16.00 uur en voor iedereen te volgen op: www.emergo-innovatieprijs.nl/uitreiking.

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo is een initiatief van de provincie Zeeland, in samenwerking met Dockwize, HZ University of Applied Sciences, VNO-NCW en Kamer van Koophandel.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>