Afbeelding
Foto: Shutterstock

Kapelle biedt inwoners Volwassenenfonds Sport & Cultuur aan

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE - De gemeente Kapelle neemt per 1 januari deel aan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Daarmee wil de gemeente minima tussen de 18 en 65 jaar de kans geven om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. Kapelle is de eerste Zeeuwse gemeente die bij het initiatief aansluit.

De gemeente Kapelle sluit aan bij het Volwassenenfonds Sport en Cultuur voor een proefperiode van drie jaar. De gemeente neemt al jaren deel aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur, waarin jeugd tot 18 jaar kan deelnemen in de samenleving, door financiële drempels in het gezin weg te nemen. Gebrek aan financiële middelen is ook een belemmering om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. ‘Ook bij het Jeugdfonds was Kapelle de eerste Zeeuwse gemeente die zich had aangesloten’, aldus de gemeente. 

Inwoners kunnen het Volwassenenfonds Sport & Cultuur per 1 januari aanvragen bij de gemeente. Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle: ‘In de gemeente Kapelle vinden we het belangrijk dat sporten en bewegen mogelijk is voor al onze inwoners. Daarnaast zorgt deelname aan sport- en cultuuractiviteiten voor ontmoeting en uitbreiding van het sociale netwerk van mensen. Met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur geven we inwoners met minder financiële middelen de mogelijkheid om deel te kunnen nemen aan de samenleving.’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief