Foto: Gemeente Borsele

Bevelandse gemeenten nemen deel aan internationale campagne ‘Orange the World’

Het is donderdag Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Ook de Bevelandse gemeenten Goes, Borsele, Noord-Beveland, Reimerswaal en Kapelle maken zich sterk om geweld tegen vrouwen en jonge meisjes te bestrijden. Daarom nemen zij deel aan de wereldwijde campagne ‘Orange the World’. Elke gemeente besteedt hier op zijn eigen manier aandacht aan.


In Goes is de televisietoren oranje verlicht. En voor het stadskantoor en op het plein van praktijkschool De Wissel en het Ostrea Lyceum in Goes wappert de Orange the Worldvlag. Die vlag hangt eveneens in Noord-Beveland uit. En ook is het gemeentehuis in Wissenkerke oranje verlicht, net als het Borselse gemeentehuis in Heinkenszand (foto). Daarnaast is daar de gemeentelijke pagina in de krant in oranje opgemaakt. In Reimerswaal gaan jongerenwerkers met Orange the World aan de slag. En wie naar www.kapelle.nl gaat, ziet dat de website van de gemeente Kapelle oranje gekleurd is.

16 Days of Action

Tussen 25 november en 10 december zijn de ’16 Days of Action against Violence’, geïnitieerd door de Verenigde Naties. Met name vandaag, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, vinden wereldwijd initiatieven plaats die in het teken staan van de kleur oranje. Oranje staat voor de dageraad; het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>