Foto:

Nieuwe maatregelen vanaf vandaag: Horeca en winkels om 17.00 uur dicht

REIMERSWAAL - De nieuwe coronamaatregelen zijn vandaag om 05:00 uur ingegaan. Dit betekent onder andere dat de horeca en niet-essentiële winkels vanaf vandaag om 17.00 uur moeten sluiten. Wij zetten alle nieuwe maatregelen even op een rij.


De nieuwe coronamaatregelen zijn vandaag om 05:00 uur ingegaan. Hierdoor moeten we vanaf vandaag op meer plekken anderhalve meter afstand gehouden worden. Ook hebben we vandaag de eerste ‘avondlockdown’

Vanaf 17:00 gesloten

Veel plekken zijn sinds vandaag vanaf 17:00 uur gesloten. Hierbij gaat het om de horeca en niet-essentiële winkels, maar ook bioscopen en theaters moeten om die tijd dicht. Hiernaast is de amateursport (wedstrijden en trainingen) tussen 17:00 uur en 05:00 uur niet meer toegestaan.

Topsporters (trainen en wedstrijden spelen) en professionele kunst- en cultuurbeoefening mogen wel actief zijn na 17.00 uur, maar er is geen publiek welkom.1,5 meter afstand is verplicht voor alle volwassen vanaf 18 jaar.

Anderhalve meter

Door de nieuwe regels is het nu ook weer verplicht om anderhalve meter afstand te houden op plekken waar mensen vaste zitplekken hebben, zoals horeca, bioscopen en theaters. Wanneer mensen van hun plek af gaan op deze locaties, bijvoorbeeld om naar de wc te gaan, moeten ze een mondkapje op. Op doorstroomlocaties zoals beurzen en dierentuinen worden 1,5 meter afstand houden en mondkapjes dragen ook verplicht. 

Uitzonderingen

Essentiële winkels zoals supermarkten en drogisterijen blijven open tot 20.00 uur. Essentiële dienstverlening, zoals de notaris of advocaat, hypotheekadviseur en medische contactberoepen, zij houden normale openingstijden.

Het onderwijs blijft open, maar er komen wel looproutes in de scholen, mondkapjes in de gang voor leerlingen vanaf groep 6 en in het voortgezet onderwijs. En regelmatige zelftesten voor docenten en leerlingen vanaf groep 6 en in het hele voortgezet onderwijs. Kinderen jonger dan 12 jaar met milde neusverkoudheid en een snotneus moeten thuisblijven en zich laten testen bij de GGD. 

Overig

Het advies om thuis te werken wordt aangescherpt naar ‘Werk thuis.’ Kan dat niet: houd op het werk altijd 1,5 meter afstand. Ga je bij anderen op bezoek of ontvang je bezoek, dan moet je een zelftest doen. Wees verder extra voorzichtig bij contacten tussen ouderen vanaf 70 jaar en kinderen onder de 12 jaar. 

De nieuwe regels zijn in ieder geval tot en met zaterdag 18 december van kracht. Op 14 december zal de situatie opnieuw worden beoordeeld.  

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Chauffeurs

Tholen

Meerdere vcatures

Zeeland en West-Brabant

Voorman van de constructieafdeling

Yerseke

Woonbegeleider

Oost-Souburg

Schoonmaker

Yerseke