Topscorer Thomas van Dijke (Wemeldinge) scoorde viermaal tegen Sv Apollo'69
Topscorer Thomas van Dijke (Wemeldinge) scoorde viermaal tegen Sv Apollo'69 Foto: F. van Pagee

Wemeldinge schittert tegen Apollo’69

Sport en vereniging

WEMELDINGE - Zaterdag 27 november was weer zo’n speelronde, vele afgelastingen waardoor slecht drie hoofdmachten in actie kwamen. De wedstrijden voor Yerseke, Kruiningen, Waarde, Rillandia en Hansweertse Boys om verschillende redenen afgelast, besmettingen en de conditie van de velden speelden parten. Daarentegen bleven drie duels over, Wemeldinge ontving in de 4e klasse A het hoog genoteerde Apollo’69. Krabbendijke nam het op in de 3e klasse B tegen Tholense Boys op sportpart ‘De Bent’, waar Kapelle in dezelfde klasse uitkwam tegen De Fendert op sportpark ‘Het Groene Woud’. 

Wemeldinge-Apollo’69 7-1 

(Thomas van Dijke 1-0, 3-1, 4-1 en 6-1, Maurick Steenhard 2-0, Marcus Joosse 2-1, Rowen Boeije 5-1 en Steven Luteijn 7-1). 

Een off-day voor Apollo’69, de ongeslagen nummer twee op de ranglijst vooraf aan het duel. Daar tegenover ‘de beste wedstrijd’ tot nu toe voor Wemeldinge, dit samen zorgde voor een zeer verrassende 7-1 overwinning. Wemeldinge stijgt hierdoor naar een virtuele 4e positie op de ranglijst in de 4e klasse A. 

Tholense Boys-Krabbendijke 1-2 

(Armin de Bat 0-1, Koen Nieuwkoop 1-1, Joel Nieuwenhuijse 1-2). 

Krabbendijke leek ‘het lachertje’ te worden in de 3e klasse B, maar knokt zich terug na alleen maar nederlagen. De ommekeer kwam na het thuisduel tegen W.H.S. wat een 2-4 nederlaag opleverde, die wedstrijd was zo slecht nog niet. Het vertrouwen groeide met ook nog eens het behalen van de volgende ronde in het bekertoernooi. Nu met reeds twee zeges op zak zijn zij ‘hekkensluiter-af’ met 6 behaalde punten. N.O.A.D.’67 en Kapelle verloren hun wedstrijd, op doelsaldo zij achter de tricolore uit Reimerswaal. 

Kapelle-De Fendert 0-5 

(Serge Palings 0-1, 0-2 en 0-4, Robert Remijn 0-3, Colin van der Wiel 0-5). 

Kapelle is weer terug bij af, even leken zij zich te onttrekken aan de onderste regionen. Dat blijkt na de 0-5 thuisnederlaag niet het geval te zijn, zo blijft de strijd onderin de 3e klasse B spannend. Staan drie teams op 6 behaalde punten, Kapelle op basis van een minder doelsaldo nu op de laatste positie. 

Topscorerslijst over Reimerswaal & Kapelle

Thomas van Dijke scoorde er voor Wemeldinge op los tegen Apollo’69, maar liefst vier treffers voor hem. Hiervoor had hij slechts 70 minuten nodig waarna hij werd gewisseld door oefenmeester John Tahapary, ook teamgenoten Rowen Boeije en Steven Luteijn eenmaal en in de top 10 terug te vinden. 

1. Thomas van Dijke (Wem) 15 doelpunten 2. Xander van der Poel (Yer) 9 doelpunten 3. Steffan van Houte en Joel Danielse (Kru) 7 doelpunten 5. Guus de Leeuw (Yer), Thomas Paauwe en Stef Dane (Kru) 6 doelpunten 8. Alfréd-Szilamer Bíró (Waa) en Steven Luteijn (Wem) 4 doelpunten 9. Robin van Bavel (Ril), Reinier Goedemondt (Kap), Rowen Boeije (Wem) en Carsten Duernholz (HB) 3 doelpunten

Programma zaterdag 4 december

N.S.V.V-Yerseke, Krabbendijke-Duiveland, SEOLTO-Kapelle, Kruiningen-W.I.K.’57, Waarde-S.K.N.W.K., Rillandia-Fc De Westhoek’20, Hansweertse Boys-Smerdiek en Wolfaartsdijk-Wemeldinge.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief