Foto: Dimitri Houtteman

Geen vreugdevuren in Hansweert en Krabbendijke tijdens jaarwisseling

KRUININGEN - Om overlast en onveilige situaties tegen te gaan, geldt er voor de jaarwisseling een stookverbod in het centrum van Krabbendijke en Hansweert.


Het verbod geldt in beide dorpen van maandag 27 december 6.00 uur tot zaterdag 1 januari 6.00 uur. 

‘In de afgelopen jaren trokken het centrum van Krabbendijke en Hansweert personen aan die overlast veroorzaakten, zoals jongeren’, staat in een nota van de gemeente Reimerswaal. ‘Er werden vreugde- en sfeervuren gestookt.’ Open vuur en vuurkorven werken volgens de gemeente samenscholingen, brandgevaarlijke situaties, baldadigheden en verstoringen van de openbare orde in de hand. ‘Als daarbij ook zwaar vuurwerk wordt afgestoken, ontstaat er voor omwonenden en passanten een onveilige situatie. Afgelopen jaar was dit op het plein voor dorpshuis Kaj Munck in Hansweert het geval.’ In het verleden gebeurde dit volgens Reimerswaal jaarlijks in het centrum van Krabbendijke. In overleg met de politie stelt de gemeente daarom het verbod in voor Hansweert en Krabbendijke. Zo hebben bijvoorbeeld de politie en boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) meer mogelijkheden tot handhaving.

Risico

De gemeente erkent dat het verbod tot gevolg kan hebben dat er op andere plekken overlast ontstaat. ‘Dit risico is niet geheel te beperken.’ De gemeente benadrukt dat hierop gecontroleerd wordt. ‘Als hiervoor aanleiding is, kan de burgemeester altijd nog ad hoc maatregelen nemen.’

Op 10 januari evalueert de gemeente Reimerswaal de jaarwisseling. Dan beoordeelt ze of de verboden het gewenste effect hebben gehad.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Chauffeurs

Tholen

Meerdere vcatures

Zeeland en West-Brabant

Voorman van de constructieafdeling

Yerseke

Woonbegeleider

Oost-Souburg

Schoonmaker

Yerseke