Reinier Goedemondt aan de bal bepalend in gemeentederby (archieffoto)
Reinier Goedemondt aan de bal bepalend in gemeentederby (archieffoto) Foto: F. van Pagee

Kapelle wint in gemeentederby van Krabbendijke

Sport en vereniging

Zaterdag 4 december was er nog ruimte voor alleen inhaalwedstrijden in competitieverband, door de verscherpte Corona-maatregelen geen officiële speelronde. De KNVB zag op medisch advies af van competitiewedstrijden in de A-categorie, wel mochten teams een inhaalwedstrijd spelen met goedkeuring van beide clubs. Deze werden ook ingepland, zaterdag bleek door weer afgelastingen dat alleen de wedstrijd tussen Kapelle en Krabbendijke doorging waardoor alle pers zich stortte op de gemeentederby. 

Vooraf aan het duel de belangen wel duidelijk, Kapelle wisselde vorige week de positie als hekkensluiter voor de tweede maal met Krabbendijke. De uitzege op Tholense Boys bracht Krabbendijke naar de 12e positie, waar Kapelle door de thuisnederlaag tegen De Fendert de rol als hekkensluiter kreeg toegedeeld op basis van een minder doelsaldo. Een minimaal verschil met 6 behaalde punten voor beiden in de 3e klasse B, een directe confrontatie dus met een virtuele degradatiekandidaat. 

De wedstrijd: De beginfase op sportpark ‘Het Groene Woud’ een betere thuisclub, het rondspelen van de bal zoekende naar een opening in de Krabbendijkse defensie. En die vonden zij in de fase erna, het zoeken naar Reinier Goedemondt met de individuele actie zorgde voor een 1-0 voorsprong. Kapelle trok die lijn door met vaak als aanspeelpunt Tom Laureys met een afwisseling aan keuzes, dan weer een prima breedtepass of het meegeven aan Goedemondt. Na veelvoudige acties hem een aantal momenten waarop de bal ‘wel dan niet’ op de stip beland wat ook gebeurde. Laurens van Gorsel zo oordeelde de scheidsrechter met de overtreding met als gevolg de pingel, deze binnengeschoten door Jeroen Overloop (2-0). Niet veel later uit een prima voorzet van Tom Laureys scoorde Reinier Goedemondt zijn tweede van de middag, de 3-0 tussenstand met nog ruim een helft te gaan. Krabbendijke dat toch met vertrouwen was afgereisd stond een zware opgave. Zeker toen ook nog de 4-0 leek te vallen. De inzet van Tom Laureys van dichtbij door Ricardo Koole overgekopt. Krabbendijke daarna wel wakker, maar het antwoord kam te laat. Na de rust een overwicht voor de tricolore uit Reimerswaal, maar viel de 1-3 in het laatste kwartier Joel Nieuwenhuijse met een uitstekende hoge voorzet op Machiel Lindhout die tegendraads de bal in de hoek kopte. Het slotoffensief leverde nog wel de nodige kansen op, maar Kapelle hield stand. Ook in de tegenstoten wist Kapelle via veelal Goedemondt niet meer te scoren. Speelde Kapelle een puike eerste helft, en bleek de marge van drie doelpunten te veel voor Krabbendijke het tij nog te keren. Zo wist alleen Kapelle de driepunter te scoren als hoofdmacht in het Zeeuwse amateurvoetbal, deelde het een tik aan Krabbendijke dat de rol als hekkensluiter weer overneemt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief