Afbeelding
Foto: Shutterstock

Lionsclubs houden koffiepuntenactie voor voedselbanken

Door: Sandra Broosus Algemeen

De traditionele koffiepuntenactie van de Lionsclub is deze week weer begonnen. Tot eind december kan iedereen waardepunten van Douwe Egberts-koffie inleveren. De koffiepunten worden bij Douwe Egberts ingewisseld voor pakken koffie voor de voedselbanken in Middelburg, Goes en Zierikzee.

Lionsclub Goes neemt het initiatief om de koffiepunten te verzamelen. ‘Douwe Egberts verhoogt de opbrengst met ruim 15 procent’, laat de Lionsclub weten. ‘Deze actie vindt plaats in heel Nederland. Ruim 130 Lionsclubs, alle voedselbanken en ruim 10.000 vrijwilligers zijn erbij betrokken. Vorig jaar konden de voedselbanken in totaal 204.000 pakken koffie in ontvangst nemen. We roepen mensen op om te kijken in de keukenlaadjes, trommeltjes en oude blikken en doneer de punten. Gun plaatsgenoten een heerlijk kopje koffie.’ 

De koffiepunten zijn in te leveren bij de meeste supermarkten, in speciale inzameldozen. De punten kunnen ook worden opgestuurd of ingeleverd bij Voedselbank De Bevelanden in Goes, Voedselbank Walcheren in Middelburg of Voedselbank Schouwen-Duiveland in Zierikzee.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief