Afbeelding

Corinda Christiaanse-Schrijver uit Yerseke bedenkt autospeurtocht

Door: Jeppe Rottier Algemeen

YERSEKE - Vanaf zaterdag (25 december) tot zaterdag 8 januari kunnen mensen die er graag op uit trekken in de omgeving meedoen met een gratis autospeurtocht door elf dorpen op Zuid-Beveland. De deelnemers kunnen naast een middag vertier ook prijzen winnen.

De autospeurtocht is uit eigen initiatief opgezet door Corinda Christiaanse-Schrijver uit Yerseke. “Toen de coronacrisis vorig jaar net begon had ik ook al het idee om bij Koningsdag een autospeurtocht op te zetten. Dat idee heb ik uiteindelijk laten varen.’’ Toen Christiaanse de afgelopen tijd zag dat er weer meer maatregelen kwamen, pakte ze het idee weer op. ‘’Na de invoering van de avondlockdown ben ik mijn idee verder gaan uitwerken’’, vertelt ze. ‘’Ik wilde graag iets organiseren, zodat men iets te doen heeft in deze toch sombere tijden.’’

De speurtocht gaat door elf dorpen op Zuid-Beveland. In ieder dorp moet de deelnemer twee vragen beantwoorden en tussen de dorpen door is er een fotozoekvraag die beantwoord moet worden. Aan het einde van de tocht worden de antwoorden ingeleverd en maakt men kans op één van de vele waardebonnen of prijzen die lokale ondernemers beschikbaar hebben gesteld voor de speurtocht. Als deelnemers hebben genoten van de tocht hebben ze de keuze om hun dank om te zetten in een vrijwillige bijdrage voor de Stichting Living Bread Foundation of Mercy Ships, die ziekenhuisschepen bemand met vrijwilligers die in arme landen gratis zorg aanbieden.

Klik hier om de autospeurtocht te downloaden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief