Afbeelding

Reimerswaal zoekt vrijwillige meedenkers

Door: Britta Janssen Algemeen

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal start in maart met de training ‘Meedenkers’. Die leidt inwoners op tot vrijwillige burgeradviseur, ook wel meedenker genoemd. De gemeente zoekt inwoners die meedenker willen worden, om zo mensen in de omgeving te helpen met de administratie. 

De training bestaat uit vijf dagdelen en wordt aangeboden op een locatie in Reimerswaal. Na de training krijgen deelnemers een certificaat en kunnen aan de slag. Meedenkers helpen anderen bij de administratie, bijvoorbeeld met de belastingaangifte, toeslagen en kwijtscheldingen aanvragen en formulieren invullen. De vrijwilligers denken ook mee over vragen als hoe iemand zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan blijven wonen of hun ze meer contacten in hun omgeving kunnen krijgen.

‘Het in behandeling nemen van de hulpvragen en daar samen met andere meedenkers oplossingen voor bedenken kost ongeveer 4 uur per week’, laat de gemeente Reimerswaal weten. ‘Ook is er 1 à 2 keer per jaar een bijeenkomst om meedenkers uit andere gemeenten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Meedenker is een vrijwillige functie, maar vanuit de gemeente krijgen deze inwoners een kilometervergoeding, de benodigde materialen voor het uitvoeren van het vrijwilligerswerk, een vrijwilligersverzekering, een vergoeding voor de kosten van de Verklaring Omtrent Gedrag en een jaarlijkse kerstattentie.’

Belangstellenden kunnen zich tot 1 februari aanmelden als meedenkers. ‘Heeft u affiniteit met financiën, enige kennis van sociale wetten en regelgeving en wilt u graag andere inwoners helpen als vrijwillige meedenker?  Maak dan voor 1 februari uw interesse kenbaar door een mail te sturen naar in@reimerswaal.nl. Op basis van deze aanmeldingen wordt gekeken of u in het profiel van vrijwillig meedenker past. Vervolgens wordt u hierover geïnformeerd en kunt u de cursus volgen in maart.’ Wie vragen heeft kan contact opnemen met Naomi de Smit of Judith Schrijver van de gemeente Reimerswaal via 14 0113.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief