Annebeth Evertz (linksvooraan met blauwe blazer) in 2018 bij het hijsen van de regenboogvlag bij het Kapelse gemeentehuis.
Annebeth Evertz (linksvooraan met blauwe blazer) in 2018 bij het hijsen van de regenboogvlag bij het Kapelse gemeentehuis. Foto: Britta Janssen

Wordt Kapelse wethouder Annebeth Evertz beste lokale bestuurder van Nederland?

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE - Wethouder Annebeth Evertz van de gemeente Kapelle vertegenwoordigt Zeeland in de landelijke verkiezing van Beste Lokale Bestuurder 2021. Hiervoor zijn 13 genomineerden in de race: uit elke provincie 1 en 1 vanuit de waterschappen. Op donderdag 3 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Binnenlands Bestuur,  een landelijk platform voor ambtenaren en bestuurders bij de overheid, organiseert de verkiezing. Evertz kreeg in de eerste ronde de meeste stemmen van lokale politici, bestuurders, griffiers en secretarissen uit Zeeland. ‘Wethouder Evertz wordt beschreven als iemand die veel voor elkaar krijgt in de gemeente Kapelle door haar betrokkenheid, eerlijkheid en inlevend vermogen’, laat de gemeente Kapelle weten. ‘Voorbeelden hiervan zijn de vroegsignalering van financiële problemen, haar aanpak van eenzaamheid, het LHBTI-beleid en het alzheimercafé.’ Evertz heeft werk, inkomen en armoedebeleid, jeugdhulp, maatschappelijke ondersteuning, gezondheidszorg en algemeen maatschappelijk werk in haar portefeuille. Daarnaast is zij vertegenwoordiger in Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio en Gemeenschappelijke regeling GGD Zeeland.

Stemmen

Burgemeester Fons Naterop van de gemeente Kapelle: ‘Ik ervaar Annebeth als een zeer betrokken wethouder die pro-actief handelt en binnen de regio haar nek uit steekt en verantwoordelijkheid oppakt. Ik ondersteun de nominatie dan ook van harte!’ 

Nu de nominaties bekend zijn, kan het publiek tot zondag 30 januari stemmen via de website www.bestebestuurder.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief