Afbeelding

Gespreksgroep voor ouders van kinderen met autisme

Algemeen

Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) begint eind februari een gespreksgroep voor ouders met kinderen van 18 jaar en ouder met autisme. 

De groep is voor ouders van kinderen van 18 jaar en ouder met autisme, die graag met andere ouders van kinderen met autisme willen praten en ervaringen willen uitwisselen. De groep komt 8 keer bij elkaar in Goes, op maandag van 9.30 tot 11.00 uur, onder leiding van twee professionals. Er wordt met elkaar gesproken over bijvoorbeeld wonen, werken, relaties, vrije tijd en voorspelbaarheid, begeleidingsmogelijkheden en voorzieningen. Ook is er aandacht voor wat de situatie in het gezin betekent. ‘Er is aandacht voor zaken die lastiger zijn door het autisme, maar ook voor de kwaliteiten van iemand met autisme’, laat SMWO weten. ‘De nadruk ligt op leren van elkaar en herkenning vinden, maar de aanwezige professionals zijn er ook voor aanvullende informatie, tips en adviezen. Er wordt bij het samenstellen van de groep niet “geselecteerd” naar leeftijd of intelligentieniveau. De ervaring leert dat de herkenning, ondanks deze verschillen, toch groot is. Om te voorkomen dat de verschillen te groot zijn, is er vooraf contact tussen de cursusleiding en ouders.’

Aanmelden

De training vindt plaats op 28 februari, 7, 14, 21 en 28 maart en 4, 11 en 25 april. De bijeenkomsten zijn bij SMWO, aan de ’s-Heer Elsdorpweg 12 in Goes. Aanmelden of informatie opvragen is mogelijk via cursussen@smwo.nl of (0113) 277 111. ‘Na aanmelding volgt een korte telefonische intake. Deelname kan zonder doorverwijzing en er zijn geen kosten aan verbonden voor deelnemers woonachtig in de Oosterschelderegio. De training start enkel bij voldoende deelnemers en is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen van RIVM-maatregelen.’ Omdat momenteel nog niet voorzien kan worden met hoeveel deelnemers er gestart mag worden, vraagt SMWO bij interesse aan te melden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief